افزایش سرطان سینه در میان زنان جوان ایرانی ، ماموگرافی سبب ابتلا به سرطان نمی گردد

به گزارش کنفرانس هکا، متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص جراحی قفسه سینه با اشاره به اینکه سرطان سینه در میان زنان جوان ایرانی افزایش یافته است، گفت: انجام ماموگرافی سبب ابتلا به سرطان سینه نمی گردد.

افزایش سرطان سینه در میان زنان جوان ایرانی ، ماموگرافی سبب ابتلا به سرطان نمی گردد

دکتر داوود محمدی، عضو هیات علمی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی قزوین روز چهارشنبه درباره سرطان سینه گفت: این سرطان جزو یکی از شایع ترین سرطان ها در میان زنان در دنیا به شمار می رود به طوری که در ایالات متحده از هر 12 زن یک نفر مبتلا به این سرطان می گردد. در ایران هر چند آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد ولی امروزه شاهد بروز آن در میان جوانان هستیم.

وی با اشاره به اینکه در کشورهایی همچون چین، ژاپن و سایر کشورهای آسیای شرقی میزان بروز سرطان سینه کمتر از کشورهای غربی به دلیل ژنتیک و رژیم غذایی است، گفت: متأسفانه در کشور ما این سرطان رشد زیادی در میان جوانان داشته است که غربالگری به موقع و افزایش آگاهی افراد جامعه می تواند در پیشگیری و درمان به موقع موثر واقع گردد.

این متخصص جراحی عمومی بیان داشت: زنانی که سابقه فامیلی ابتلا به سرطان سینه نداشته باشند و یا دارای دوره های شیردهی بوده و فرزندآوری داشته اند احتمال ابتلای آنها به سرطان سینه کمتر است ولی به طور کلی این زنان به ویژه کسانی که سابقه فامیلی ابتلا به این سرطان دارند باید در سن 35 سالگی نسبت به انجام یک ماموگرافی پایه اقدام نمایند و پس از 40 سالگی نیز هر یک تا دو سال یکبار این آزمایش برای آنها تکرار گردد.

محمدی با اشاره به اینکه انجام ماموگرافی باعث سرطان سینه نمی گردد، گفت: میزان اشعه ماموگرافی ناچیز است و اگر حتی از 40 تا 70 سالگی هر سال انجام گیرد، تاثیر منفی بر بدن فرد نداشته چرا که مجموع اشعه ماموگرافی حتی از سی تی اسکن نیز کمتر است.

وی بیان داشت: درد اغلب نشانه ای از خوش خیم بودن ضایعات سینه است که می تواند حکایت از یک کیست ساده یا توده خوش خیم داشته باشد ولی برای اینکه قاطعیت نسبت به این موضوع داشته باشیم باید نسبت به انجام سونوگرافی و ماموگرافی اقدام کردند البته این مسئله صددرصد خوش خیم بودن را تایید نمی کند و احتیاج است که جراح نیز از بیمار را معاینه کند.

این فوق تخصص جراحی قفسه سینه گفت: همچنین خود افراد نیز باید از سن 20 سالگی به بعد نسبت به آنالیز سینه اقدام نموده و به عبارتی خودآزمایی انجام دهند همچنین این مسئله توسط جراح در سن 20 سالگی صورت گیرد و از 40 سالگی به بعد نیز هر سال پزشک معاینه از سینه را انجام دهد.

محمدی گفت: در صورتی که فرد سابقه فامیلی ابتلا به سرطان سینه نداشته باشد پس از انجام معاینات و ماموگرافی و تایید پزشک می توان نگرانی خاصی نداشت ولی در غیر این صورت پزشک نسبت به انجام بیوپسی بیمار را توصیه نموده که این اقدام توسط جراح یا تحت گاید سونوگرافی انجام می گیرد و نمونه پس از بیوپسی به پاتولوژی ارسال می گردد که معین گردد که آیا توده خوش خیم یا بدخیم است.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 14 شهریور 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 4656

به "افزایش سرطان سینه در میان زنان جوان ایرانی ، ماموگرافی سبب ابتلا به سرطان نمی گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افزایش سرطان سینه در میان زنان جوان ایرانی ، ماموگرافی سبب ابتلا به سرطان نمی گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید