از ایجاد درمانگاه برای پروانه ای ها تا جلوگیری از هدررفت داروهای بیماران سرطانی
به گزارش کنفرانس هکا، رییس بنیاد بیماری های خاص پیشنهاداتی را برای جلوگیری از هدر رفت اضافه داروهای بیماران سرطانی و ایجاد درمانگاه هایی برای بیماران ای بی به وزارت بهداشت ارائه داد.

فاطمه هاشمی در گفت وگو با خبرنگاران، با اشاره به وضعیت پوشش بیمه ای داروهای بیماران خاص، اظهارکرد: داروهای مبتلایان به ام اس و سرطان هنوز به طور 100 درصد تحت پوشش بیمه قرار ندارد به طوری که بین 60 تا 70 درصد و در بعضی داروها30 درصد هزینه ها تحت پوشش بیمه قرار گرفته است و حتی بعضی داروهای گران قیمت سرطان هم هنوز تحت پوشش بیمه قرار نگرفته است البته راهکارهای زیادی برای رایگان کردن درمان و کاهش هزینه های این بیماران وجود دارد اما متاسفانه علی رغم اینکه بارها پیشنهاداتی را در این زمینه داده ایم، مورد توجه قرار نگرفته است.
وی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم با وزیر جدید بهداشت - آقای دکتر نمکی - رویدادهای خوبی را برای بیماران خاص رقم بزنیم،گفت: من هنوز با آقای دکتر نمکی جلسه ای نداشته ام اما پیشنهادهایمان را نوشته ایم تا طی جلسه ای با وزیر بهداشت مطرح و به نوعی در حوزه بیماران خاص اولویت ها را تعیین کنیم.
از هدر رفت اضافه داروهای بیماران سرطانی جلوگیری گردد
رییس بنیاد بیماری های خاص با اشاره به دو مورد از پیشنهاداتش گفت: باید توجه کرد که تمام داروهای تزریقی بیماران سرطانی در مراکز درمانی تزریق می گردد و بیماران دارو را از داروخانه ها تهیه می نمایند. حال ممکن است تعداد ویال های دارویی که برای یک بیمار استفاده می گردد، زیاد باشد و مقداری از دارو اضافه بیاید و مورد احتیاج نباشد. متاسفانه در حال حاضر این اضافه داروها به سطل زباله ریخته می گردد بنابراین یکی از پیشنهادمان به وزارت بهداشت اتخاذ روشی است که بیمار برای دریافت این داروها به داروخانه مراجعه نکند بلکه در مراکز درمانی داروی مورد احتیاجش را به مقدار مناسب دریافت کند و باقی مانده آن هم دورریخته نگردد. در این صورت هم از هدر رفت دارو جلوگیری می گردد و هم بیمار به راحتی به داروهایش دسترسی دارد.
لزوم ایجاد درمانگاه هایی برای پروانه ای ها
هاشمی با بیان اینکه پیشنهاد دیگرمان در حوزه بیماران ای بی (پروانه ای است،اظهارکرد: خوشبختانه در حال حاضر بیماران ای بی وضعیت نسبتا مطلوبی را پیدا کردند اما یکی از خواسته های ما این است که در استان هایی که تعداد تعیینی بیمارای بی به عنوان مثال حدود20 تا 30 بیمار وجود دارد حتما درمانگاهی باشد که جوابگوی سوالات و درمان این بیماران باشد.
وی در انتها گفت: اگر در این درمانگاه یک پرستار و پزشک در زمینه ای بی وجود داشته باشد، می تواند این بیماران را هدایت کند. در این زمینه شاید به 10 نفر نیرو هم بیشتر احتیاج نباشد. در این موارد می خواهیم با دکتر نمکی صحبت کنیم و راهکارهایی داریم البته وزارت بهداشت هم باید در این زمینه نظراتش را مطرح کند تا بتوانیم با یاری یکدیگر این مسائل را حل کنیم. سعی می کنیم سال جاری با وزیر بهداشت در این موارد صحبت کنیم.
منبع: خبرگزاری ایسناpariha.com: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.