9 نکته کاربردی برای برنامه ریزی سفر در تعطیلات همراه با پدربزرگ ها و مادربزرگ ها
به گزارش کنفرانس هکا، قصد دارید در تعطیلات همراه با خانواده و پدربزرگ و مادربزرگ راهی سفر شوید اما نمی دانید برنامه ریزی سفر را از کجا آغاز کنید؟ برنامه ریزی سفر با چند نسل از خانواده می تواند خسته کننده و طاقت فرسا باشد. اگر نکات مهم برای سفر در تعطیلات همراه با پدربزرگ ها و مادربزرگ ها را بدانید، کار برایتان ساده تر خواهد شد. به این ترتیب، مطمئن می شوید که همه اعضای خانواده در هر سنی از سفر در تعطیلات لذت می برند. در این مقاله، هرآنچه باید درباره برنامه ریزی سفر با پدربزرگ ها و مادربزرگ ها بدانید را می خوانید.
1. هماهنگ کردن برنامه ها
مهم ترین بخش برنامه ریزی یک تعطیلات پیروز برای چند نسل این است که مطمئن شوید همه در یک مسیر هستند. سعی کنید زمان ناهار را طوری برنامه ریزی کنید که همه بتوانند موقع صرف غذا یکدیگر را دیدار نمایند یا به صورت تصویری و گروهی با یکدیگر تماس برقرار نمایند.
آنچه باید موقع برنامه ریزی سفر درباره آن بحث کنید
برای اینکه سفر با پدربزرگ ها و مادربزرگ ها خوش بگذرد، باید پیش از سفر همه با هم برای آن برنامه ریزی کنید. در جلسه برنامه ریزی، باید درباره 7 نکته مهم بحث و تبادل نظر کنید.
بودجه
تصمیم بگیرید که هر یک از اعضای گروه یا خانواده می خواهند چقدر خرج نمایند. این کار به شما یاری می نماید تا درباره مسافت، مقصد و روش سفر تصمیم بگیرید. برای برنامه ریزی سفر با گروه های بزرگتر اگر اقامتگاه ها و تخفیف های گروهی را پیدا کنید، اغلب هزینه های سفر بسیار کمتر می شوند.
تاریخ ها
آیا می خواهید در تعطیلات نوروز سفر کنید یا تعطیلات تابستانی را برای مسافرت انتخاب می کنید؟ برترین روز برای سفر هم باید معین گردد. می توانید برای سفر مقاصد متعددی را انتخاب کنید. به این فکر کنید که چگونه می توان از تعطیلات طولانی مانند تعطیلات نوروزی برای بیشتر کردن روزهای سفر بهره ببرید. در واقع، باید برنامه سفر را طوری تنظیم کنید که از روزهای تعطیلات برترین استفاده را ببرید.
مدت زمان سفر
تصمیم بگیرید که خانواده شما برای چه مدت می توانند در سفر بمانند. بسته به طول سفر، گزینه های شما برای بازدید از جاذبه های گردشگری مختلف نیز تغییر می نمایند. اگر قصد دارید برای اولین بار همراه با پدربزرگ و مادربزرگ راهی سفر شوید، بهتر است یک مرتبه به تنهایی به مقصد مورد نظر سفر کنید و آنجا را آنالیز کنید.
نوع تعطیلات
در جلسه خانوادگی برای برنامه ریزی سفر، درباره نوع سفر خود نیز تبادل نظر کنید. آیا به سفری شامل پیاده روی در طبیعت فکر می کنید یا می خواهید همراه با پدربزرگ و مادربزرگ در سواحل حمام آفتاب بگیرید؟ تصمیم گرفتن درباره نوع سفر باعث می گردد که همه اعضای خانواده سفری خاطره انگیز داشته باشند.
مقصد سفر
برای برنامه ریزی سفر با پدربزرگ ها و مادربزرگ ها فهرستی از جاذبه های گردشگری که اعضای خانواده می خواهند ببینند تهیه کنید. سپس، با در نظر گرفتن مدت زمانی که برای سفر دارید، درباره بازدید از جاذبه های مختلف رأی گیری کنید. در این رأی گیری، تصمیم بگیرید که می خواهید به جایی در نزدیکی محل زندگی خود سفر کنید یا شهری که رانندگی یا سفر هوایی تا آنجا ساده است را انتخاب می کنید.
سفر به یک یا چند شهر
در پی چه نوع سفری هستید؟ می خواهید برنامه سفر با پدربزرگ ها و مادربزرگ ها چه ویژگی هایی داشته باشد؟ آیا می خواهید به یک شهر سفر کنید و جاذبه های آن را ببینید یا قصد سفر میان چند شهر را دارید و می خواهید از جاذبه های میان آن ها هم بازدید کنید؟ برخی از خانواده ها سفر به چند شهر را ترجیح می دهند چون به معنای تدارکات کمتر و فعالیت های بیشتر برای همه است. برخی از خانواده ها هم دوست دارند در شهرهای مختلف گردش نمایند، به سراسر دنیا بروند یا چندین ون کرایه نمایند و همه با هم در طبیعت گردش نمایند.
در نظر گرفتن ملاحظات دیگر
گزینه هایی که برای اقامت در سفر دارید را آنالیز کنید تا مطمئن شوید که همه از آن راضی هستند. آیا کسی در گروه شما محدودیت هایی دارد که باید در نظر گرفته شوند؟ مسائل حرکتی می تواند گزینه های سفر شما را محدود کند و در عین حال، باعث گردد که پدربزرگ و مادربزرگ از اینکه باعث محدودیت دیگران شده اند، ناراحت شوند.
تبادل نظری حضوری یا آنلاین برای برنامه ریزی
در طول تبادل نظر با اعضای خانواده درباره هر موضوع تبادل نظر کنید و نتایج آن را جایی بنویسید. به این ترتیب، برنامه ریزی سفر بسیار ساده تر خواهد شد. اگر هم امکان تبادل نظری حضوری را ندارید، یک جلسه آنلاین تشکیل بدهید و نتایج آن را با استفاده از ابزارهای گوگل با همه به اشتراک بگذارید.
در تبادل نظری آنلاین یا حضوری درباره جزئیات سفر بحث کنید. در صورت وجود بچه ها خردسال یا افراد مسن در گروه نگرانی های مربوط به سلامتی، رژیم غذایی و سن آن ها را در نظر بگیرید.
2. برنامه ریزی بر اساس بودجه سفر
وقت آن فرا رسیده که بنشینید و به اعداد و ارقام نگاهی بیندازید. اگر چندین گزینه برای سفر همراه با پدربزرگ و مدربزرگ دارید، هزینه های آن ها را با یکدیگر مقایسه کنید. به این ترتیب، می توانید بر اساس بودجه سفر برترین گزینه را انتخاب کنید.
برای آنالیز دقیق تر مخارج سفر، گزینه های مختلف برای سفر به مقصد مورد نظر را آنالیز کنید. هزینه رانندگی، سفر هوایی یا سفر با قطار چقدر است؟ هزینه اقامت در هتل یا استراحت گاه های بین راهی چقدر می گردد. در صورت لزوم، هزینه سفر در تاریخ های مختلف را با یکدیگر مقایسه کنید. آیا به ماشین کرایه ای احتیاج دارید یا می توانید از وسایل حمل و نقل عمومی بهره ببرید؟ میانگین هزینه های غذا، خدمات اضافی و مواردی مانند آن را هم در نظر بگیرید.
اگر با گروه خانوادگی بزرگی سفر می کنید، ممکن است غذا خوردن در رستوران به صرفه نباشد و باید به آشپزی در سفر فکر کنید. از آن گذشته، ممکن است فعالیت های گروهی یا تورهایی وجود داشته باشد که اعضای گروه به شرکت کردن در آن ها علاقه داشته باشند. درباره میانگین هزینه هر یک از گزینه هایی که دارید، تحقیق کنید. به این ترتیب، می توانید همه با هم تصمیم بگیرید که برنامه سفر و روش تأمین هزینه های آن چگونه باشد.
3. معین وظایف اعضای گروه
بعد از اینکه درباره مقصد سفر و هزینه های آن تصمیم گرفتید، نوبت به معین وظایف همراهان سفر می رسد. آیا یکی از اعضای گروه می خواهد بیشتر کارها را انجام دهد یا می خواهید هر یک از وظایف را بر عهده یک نفر بگذارید؟ اگر تصمیم گرفته اید که وظایف را میان اعضای گروه تقسیم کنید، می توانید هر یک از اعضا را مسئول یکی از این کارها کنید:
- تحقیق درباره هزینه های بلیت هواپیما یا سایر وسایل حمل و نقل عمومی؛
- آنالیز هتل ها و اقامتگاه های موجود در مقصد مورد نظر؛
- تحقیق درباره فعالیت ها و تورهایی که اعضای گروه از شرکت در آن ها لذت می برند؛
- در نظر گرفتن محدودیت های غذایی اعضای گروه و انتخاب رستورانی که برای همه اعضای گروه مناسب است.
اگر یک نفر مسئول برنامه ریزی برای سفر شده، باید تصمیم بگیرید که چگونه اطلاعات را با دیگران به اشتراک بگذارد و چگونه درباره مسائل مختلف تصمیم گیری خواهد شد. برنامه ریزی برای سفر همراه با پدربزرگ ها و مادربزرگ ها ممکن است طاقت فرسا باشد. بنابراین، می توانید به جای اینکه این مسئولیت سنگین را بر عهده یک نفر بگذارید، در یک تور گروهی شرکت کنید.
علاوه براین، باید موارد دیگری را هم در نظر بگیرید که عبارت اند از:
- چه کسی بلیت هواپیما را رزرو می نماید؟ آیا هر کسی بلیت خود را رزرو می نماید؟
- چه کسی درباره جزئیات سفر تحقیق خواهد نمود؟ مسئولیت تحقیق درباره فعالیت ها در سفر، رستوران ها، حمل و نقل و مسائلی مانند آن بر عهده چه کسی خواهد بود؟
4. پرداخت هزینه های سفر
برای پرداخت هزینه های سفر راه های مختلفی دارید که مهم ترین آن ها را در ادامه می خوانید.
گزینه اول
ساده ترین کار این است که یک نفر تمام هزینه های سفر را با کارت اعتباری خود بپردازد. به این ترتیب، همه اعضای گروه می توانند نزدیک به یکدیگر اتاق رزرو نمایند و کارها را ساده تر نمایند. بسته به میزان گروه، اگر همه با هم رزرو کنید، ممکن است تخفیف شامل حالتان گردد. بعد از پرداخت هزینه های سفر به وسیله یک نفر هم سایر اعضای گروه می توانند دنگ خود را به کارت او واریز نمایند.
گزینه دوم
گزینه دیگری که دارید این است که هر کسی رزرو هتل یا خرید بلیت را خودش انجام بدهد. این گزینه صبر و حوصله بیشتری می طلبد و به هماهنگی بیشتری احتیاج دارد. به طور مثال، باید مطمئن شوید که همه تاریخ های رزرو و اتاق های هتل که رزرو شده هماهنگ هستند. اگر کسی در رزرو هتل یا خرید بلیت هواپیما اشتباه کند، جبران اشتباه او ممکن است وقت سایر اعضای گروه را تلف کند.
گزینه سوم
هر کسی مسئول یک بخش از سفر باشد. برای امور مختلف مانند تهیه غذا، پرداخت هزینه های حمل و نقل، اقامت یا پرداخت هزینه های شرکت در تور یک نفر را مسئول کنید. پس از اتمام سفر، هر کسی می تواند هزینه ای که پرداخته را اعلام و با بقیه تسویه حساب کند.
5. معین ضرب الاجل برای تصمیم گیری
سفر همراه با چند نسل مختلف از یک خانواده ممکن است پیچیده گردد. بنابراین، اگر ضرب الاجل ها رعایت شوند، با مسائلی مانند اتاق خالی نداشتن هتل یا نداشتن اتاق به میزان کافی برای همه روبرو نخواهید شد. این اتفاق به ویژه زمانی رخ می دهد که هر خانواده به طور جداگانه کار رزرو راانجام دهد. در این صورت، بهتر است برای تصمیم گیری ها ضرب الاجل معین کنید.
همه برنامه ها را جایی مانند یک گوگل داکیومنت ذخیره کنید تا همه بتوانند همه چیز را مششخص نمایند. می توانید به طور مرتب به یکدیگر ایمیل بزنید، در پیغام رسان ها اطلاع رسانی کنید یا دیدار های حضوری ترتیب بدهید و همه برنامه های سفر و مراحل کار را با یکدیگر هماهنگ کنید.
6. برنامه ریزی با توجه به سن افراد
برای تصمیم گرفتن درباره فعالیت های سفر باید سن همه اعضای گروه را در نظر داشته باشید. ممکن است افراد مسن تر، پدربزرگ ها و مادربزرگ ها به زمان استراحت بیشتری احتیاج داشته باشند یا محدودیت های حرکتی شان مانع از فعالیت دیگران گردد. بچه ها خردسال نیز به صرف میان وعده، استراحت برای بازی و چرت زدن احتیاج دارند و ممکن است زمان غذا خوردن آن ها با دیگران متفاوت باشد.
برای فعالیت های متنوع برنامه ریزی کنید تا سفر برای سنین مختلف مجذوب کننده باشد. البته، برنامه ریزی بیش از حد برای سفر هم کار درستی نیست. پیشنهاد می گردد که در هر روز فقط برای یک فعالیت برنامه ریزی کنید و بقیه روز را به صرف غذا و استراحت اختصاص بدهید. این کار را نه تنها در مقاصد سفر، بلکه در استراحت گاه های بین راهی هم باید انجام بدهید.
اگر برای سفرهای طولانی برنامه ریزی می کنید، مطمئن شوید که زمان کافی برای استراحت در نظر گرفته اید. سعی کنید در هر شهر حداقل 3 شب اقامت داشته باشید تا استرس ناشی از جابه جایی و سفر به حداقل برسد.
7. انتخاب اقامتگاه مناسب
برای انتخاب اقامتگاه مناسب برای همه گزینه های مختلفی دارید. نمونه آن ها را در ادامه می خوانید.
گزینه اول
خانه ای بزرگ با اتاق های خواب کافی برای همه اجاره کنید. این کار برای صرفه جویی در هزینه های سفر گروهی بزرگ مناسب تر است. پیش از اجاره چنین خانه ای باید از اعضای گروه نظر بخواهید. از آن ها سؤال کنید که به چند اتاق خواب احتیاج دارند.
گزینه دوم
می توانید در یک هتل برای همه اتاق رزرو کنید. می توانید در لابی هتل قرار بگذارید و به استخر بروید یا در یک زمان راهی رستوران هتل شوید و غذا را همه با هم بخورید. این کار برای گروه هایی مناسب تر است که استراحت گاهی با امکانات متعدد را ترجیح بدهند.
گزینه سوم
در شهر مقصد گزینه های اقامتی مختلف را انتخاب کنید. ممکن است پدربزرگ و مادربزرگ در هتل راحت تر باشند. شاید برخی از اعضای گروه ترجیح بدهند در آشپزخانه ای کامل آشپزی نمایند و اتاق خانه را ترجیح بدهند. داشتن اقامتگاه های مختلف در مقصد سفر می تواند به اعضای خانواده حریم خصوصی مورد احتیاج آن ها را بدهد و هر کسی با بودجه مورد نظر خود به اقامت در مقصد فکر می نماید.
8. تصمیم گیری درباره وسایل سفر
پیش از آغاز سفر درباره وسایل آن تصمیم بگیرید. لباس های مورد احتیاج برای همه را در ساک و چمدان ها جای بدهید. اسباب بازی های بچه ها را بسته بندی کنید. وسایل و داروهای افراد مسن تر را جایی امن بگذارید. با سایر اعضای گروه هماهنگ کنید تا مطمئن شوید که چه کسی چه وسیله ای با خود می آورد.
9. نکات مهم در حین سفر
برنامه ریزی برای روز اول سفر کافی نیست. باید برای همه روزهای سفر برنامه داشته باشید. مطمئن شوید که در برنامه سفر مواردی مانند تأخیر در پروازها و اتفاقات غیرمنتظره در نظر گرفته شده اند. بعلاوه، باید مطمئن شوید که در طول سفر همه وظایف بر عهده یک نفر نیست و همه برای تهیه غذا، تمیز کردن ظروف و کارهایی مانند آن یاری می نمایند.
کلام آخر
سفر در تعطیلات همراه با پدربزرگ ها و مادربزرگ ها لذت بخش تر است. بااین حال، سفرهای گروهی به ویژه گروه های بزرگتر سختی ها و استرس های خاص خود را دارد. نباید فراموش کنید که در این سفر صبر و حوصله فراوان حرف اول را می زند. با توجه به نکاتی که در این مقاله شرح دادیم، می توانید به برترین شکل برای سفر برنامه ریزی کنید. در انتها سفر هم تصاویر و فیلم هایی که از این سفر خاطره انگیز گرفته اید را با دیگران به اشتراک بگذارید تا این خاطره جمعی همواره در فکر همه به یادماندنی باشد.
منبع: dailymom
منبع: دیجیکالا مگ