5 باور غلط اما رایج در خصوص اسمبل کردن کیس

به گزارش کنفرانس هکا، کامپیوترهای دسکتاپ قدمت بسیار زیادی دارند و حتی قبل از ظهور اینترنت هم کاربران باید کیس موردنظر را اسمبل می کردند. به علت همین قدمت، بعضی باورهای غلط سال هاست هواداران زیادی دارند و حتی با وجود اینترنت هم این باورها پابرجا مانده اند. البته ما در خصوص سوء تفاهم هایی مانند رم بیشتر به معنای عملکرد بهتر است یا تعداد بیشتر هسته های پردازنده منجر به بهبود عملکرد بازی ها می گردد صحبت نمی کنیم. بلکه در این مطلب به 5 مورد می پردازیم که کمتر به چشم می آیند ولی هنوز کاربران زیادی آن ها را قبول دارند.

5 باور غلط اما رایج در خصوص اسمبل کردن کیس

اورکلاک کردن منجر به کاهش عمر سخت افزار می گردد

در خصوص اورکلاک کردن همیشه باورهای غلط زیادی وجود دارد و این باورها کنار نمی روند. همین ابتدا باید بگوییم که این روزها، بسیاری از پردازنده ها و کارت گرافیک ها از همان اول کار آنقدر قدرتمند هستند که عملا بسیاری از کاربران احتیاجی به اورکلاک کردن آن ها ندارند. اما از سوی دیگر، بخش بزرگی از کاربران همچنان بر این باور هستند که اگر این قطعات را اورکلاک نمایند، ممکن است به طور کامل خراب شوند یا اینکه عمر مفید آن ها به طور قابل توجهی کاهش پیدا کند.

با وجود اینکه اورکلاک کردن پردازنده یا کارت گرافیک به این معناست که نسبت به شرایط معمول با ولتاژ بالاتری روبرو می شوند، اما اگر مراقب باشید هیچ خطری این قطعات را تهدید نمی نماید. بله، از نظر تئوری اگر پردازنده به طور ناگهانی با ولتاژ بسیار زیادی روبرو گردد، ممکن است به طور کامل از کار بیفتد اما احتمال اینکه در چنین شرایطی سیستم خاموش گردد، بیشتر از خرابی کامل آن است. در حقیقت این روزها با یک جستجوی ساده در یوتیوب و سایر سایت ها، می توانید صدها آموزش خوب در خصوص چگونگی اورکلاک کردن پیدا کنید که به لطف این آموزش ها، بروز اشتباه مهلک تقریبا غیرممکن است.

در خصوص کاهش طول عمر پردازنده و کارت گرافیک باید بگوییم که این قطعات طوری طراحی و ساخته شده اند که بتوانند بیش از 1 دهه دوام بیاورند. در این میان اورکلاک کردن آن ها شاید در حد یک یا دو سال از عمر مفیدشان را کاهش دهد که اصلا قابل توجه نیست. بنابراین اگر به اورکلاک کردن علاقه دارید، به طور اصولی و بدون نگرانی این کار را انجام دهید.

خنک نماینده مایع برای پردازنده های پرچم دار لازم است

به غیر از مزایای مربوط به مجذوب کنندهیت بصری، برترین سیستم های خنک نماینده آبی هم برای پردازنده های پرچم دار مزیت فوق العاده ای ارائه نمی نمایند. این باور غلط از سال ها قبل وجود دارد و هنوز هم کسی که می خواهد یک کیس را اسمبل کند، معمولا می گوید چنین خنک نماینده هایی عملکرد بسیار بهتری دارند. سال ها قبل که عملکرد پردازنده ها در مدیریت گرما ضعیف تر، تا حدی این باور صحت داشت ولی حالا دیگر اینگونه نیست.

واقعیت این است که بعضی از خنک نماینده های بادی، نسبت به سیستم های آبی هم عملکرد بهتری از خود نشان می دهند. بنابراین حتی اگر می خواهید یک کیس پرچم دار را اسمبل کنید، ضرورتی به استفاده از سیستم خنک نماینده آبی وجود ندارد. طبیعتا نمی توانیم مزایای خنک نماینده های آبی را کتمان کنیم ولی بحث ما بر سر ضرورت این کار است که دیگر مانند گذشته نیست.

پردازنده ضعیف، گلوگاه ایجاد می نماید

زمانی که می خواهید یک کیس اسمبل کنید و دنبال خرید قطعات هستید، همیشه گفته می گردد که در انتخاب پردازنده و کارت گرافیک دقت کنید تا از نظر عملکردی گلوگاه (Bottleneck) ایجاد نگردد. به نظر می رسد بسیاری از کاربران فکر می نمایند اگر در کنار کارت گرافیک پرچم دار از پردازنده نسبتا ضعیف تری استفاده نمایند، عملکرد نهایی اصلا مناسب نخواهد بود. با وجود اینکه تفکر این دسته از افراد در مسیر درستی قرار گرفته است، اما درک آن ها از مفهوم گلوگاه اغلب ناقص است.

زمانی که قصد دارید از کارت گرافیک RTX 4080 در کنار یک پردازنده ضعیف چهار هسته ای مانند Ryzen 3 3100 بهره ببرید، طبیعتا بخش زیادی از عملکرد کارت گرافیک فدا خواهد شد. اما به غیر از چنین سناریو های افراطی، کاربران نباید نگرانی زیادی بابت گلوگاه عملکردی داشته باشند. بنابراین حتی اگر پردازنده معمولی مانند Ryzen 5 5600 را در کنار گرافیک بسیار قدرتمندی مانند RTX 4090 بهره ببرید، عملکرد زیادی قربانی نخواهد شد.

علاوه بر این، پردازنده تنها منشأ گلوگاه کامپیوتر نیست. به عنوان مثال برای گیمرها، مانیتور 60 هرتزی محدودیت بیشتری نسبت به پردازنده ایجاد می نماید. از سوی دیگر اگر بازی ها را روی هارد نصب کنید، نسبت به حافظه SSD سرعت اجرا و بارگذاری به طور قابل توجهی بیشتر می گردد. بنابراین همانطور که می بینید، موارد دیگری در زمینه ایجاد گلوگاه نقش مهمی دارند.

کامپیوتر پرچم دار به پاور بسیار قدرتمندی احتیاج دارد

یکی از قطعاتی که برای خرید آن اصلا نباید ولخرجی کنید، پاور کامپیوتر است. البته این موضوع به معنای آن نیست که باید یک پاور ضعیف و مقرون به صرفه قیمت خریداری کنید. اما در کل، همیشه توصیه می گردد از بین پاورهای ساخت برندهای مشهور دست به انتخاب بزنید که از ولتاژ مورداحتیاج شما بهره ببرد و در آینده امکان بهره گیری از سخت افزارهای نسبتا بهتر را هم فراهم کند.

اما در این میان، بعضی کاربران که می خواهند یک کیس را اسمبل نمایند برای کارت گرافیک RTX 4080 یا RTX 4070 Ti پاورهای بسیار قدرتمند در حد 1200 وات را می خرند و این در حالی است که در چنین شرایطی یک پاور 850 وات هم کافی است. حتی برای بعضی کارت های RTX 4090 هم با چنین پاوری با مشکل روبرو نمی شوید.

اسمبل کردن کیس مانند بازی با لگو است

بدون شک اسمبل کردن کیس نسبت به سال های گذشته بسیار ساده تر شده و دیگر لازم نیست در این زمینه تخصص زیادی داشته باشید. اما اینکه اسمبل کردن کیس را به بازی کردن با لگو تشبیه کنیم، ساده انگاری این فرایند است. به طور کلی انجام چنین کاری برای افرادی که تجربه فنی خاصی ندارند و تا حالا هیچ کیسی را اسمبل ننموده اند، می تواند بسیار ترسناک باشد.

حتی اگر قبل از انجام این کار آموزش های مختلفی را دیده باشید و ترسی هم نداشته باشید، باز هم با توجه به پیچیدگی قطعات، حداقل چند ساعت درگیر این کار خواهید بود. این چند ساعت هم مربوط به شرایطی است که همان مرتبه اول همه چیز طبق برنامه پیش برود. اگر مراقب باشید، هیچکدام از این قطعات دچار آسیب دیدگی نمی شوند اما در این میان باید احتمال این موضوع را هم در نظر بگیرید.

از سوی دیگر کارهایی مانند مدیریت کابل ها هم به تجربه احتیاج دارد و افرادی که چند کیس را اسمبل نموده اند در این زمینه حرفه ای تر عمل می نمایند. بسیاری از ریزه کاری های دیگر هم حین اسمبل کردن کیس روبرو می شوید که به مرور زمان بر این موارد مسلط خواهید شد. اما در هر صورت نمی توانیم مجذوب کننده بودن این فرایند را انکار کنیم و به همین دلیل بعضی کاربران حتی اگر تجربه زیادی در این زمینه نداشته باشند، ترجیح می دهند شخصا این کار را انجام دهند.

سخن پایانی

در خصوص این باورهای غلط و چندین باور غلط دیگر، به نظر می رسد هیچوقت به طور کامل از بین نخواهند رفت و در این میان باورهای غلط دیگری هم پدیدار می شوند. اما به لطف اینترنت و هزاران منبع معتبر، با کمی جستجو می توانید در خصوص هرکدام از باورهای غلط کمی جستجو کنید. اگر در زمینه اسمبل کردن کیس هیچ تجربه ای ندارید، بهتر است در وهله اول سراغ آموزش های ویدیویی در یوتیوب بروید و اگر همچنان سوالات بیشتری دارید، می توانید از مقالات و آموزش های نوشتاری که جزئیات بیشتری مطرح نموده اند، بهره ببرید.

منبع: XDA

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 27 دی 1402 بروزرسانی: 27 دی 1402 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 14324

به "5 باور غلط اما رایج در خصوص اسمبل کردن کیس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 باور غلط اما رایج در خصوص اسمبل کردن کیس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید