می خواستم از دلِ درخت صدا دربیاورم

به گزارش کنفرانس هکا، یک سازنده ساز زن می گوید: سعی می کنم بساز و بفروش نباشم و با دلم کار کنم تا سازهایی که می سازم کیفیت داشته باشند، به همین دلیل چوب های زیبا را برای ساخت پیدا و کوشش می کنم آهسته و پیوسته پیش بروم.

می خواستم از دلِ درخت صدا دربیاورم

بهار حسین زاده در گفت وگو با خبرنگاران، درباره سازهایی که می سازد، بیان می نماید: من به چوب علاقه بسیاری دارم و پیش از این پیکره تراشی انجام می دادم؛ بنابراین احساس کردم بهترین کار این است که به جای ساخت مجسمه، بتوانم از دلِ درخت صدا دربیاورم به همین دلیل به ساخت ساز روی آوردم.

او که یک کارگاه خانگی دارد، درباره چگونگی ساخت سازهایش اضافه می نماید: برای برش چوب و استفاده از دستگاه تراش از ابزار استادم استفاده می کنم و مابقی کارهایم را در کارگاه خودم انجام می دهم. معمولا حدود یک یا دو ماه زمان می برد تا یک ساز را بسازم.

این سازنده ساز مشتری های خاص خودش را دارد اما به گفته خودش هنوز فرصتی پیش نیامده که بتواند سازهایش را در خارج از کشور هم عرضه کند.

حسین زاده یکی از مسائل زنان سازنده ساز را در این حوزه، نبود کارگاه و فضایی برای آنان می داند تا بتوانند در آن فعالیت نمایند و معتقد است زنان فعال در این حوزه مشکل خاصی ندارند. فقط شاید برای خرید چوب و مراجعه به چوب بُری ها که محیط مردانه ای دارد، دشواری هایی داشته باشند.

او با بیان اینکه تبعیضی درباره فروش و عرضه سازهایی که می سازد احساس نکرده است، می گوید: استاد بیاض امیر عطایی فرقی بین زن و مرد قائل نیست و با همه شاگردانش یک شکل برخورد می نماید.

این عضو خانه موسیقی که فارغ التحصیل رشته موسیقی و نوازنده چنگ نیز هست، ادامه می دهد: استاد عطایی موجب شد که من به ساخت ساز روی بیاورم. بها دادن به خانم ها و پذیرفتن شاگرد موجب شد، جسارت بسیاری از کارها و استفاده از دستگاه ها برای ساخت ساز را پیدا کنیم و یاد بگیریم؛ البته من مشتاق یادگیری بودم اما هر استادی این کارها را انجام نمی دهد.

حسین زاده با بیان اینکه استاد عطایی، کمانچه های استاد کلهر را می سازد، بیان می نماید: در مراجعاتی که به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری داشتم با استاد عطایی آشنا شدم به همین دلیل جویای این کار شدم و با استقبال استاد روبرو شدم.

این سازنده که حدود هشت سال می گردد در حوزه ساخت ساز فعالیت می نماید، درباره انتخاب ساخت ساز تخصصی کمانچه می گوید: به خاطر وجود استاد عطایی به ساخت تخصصی ساز کمانچه گرایش پیدا کردم از طرفی به صدای این ساز هم علاقه دارم؛ البته سه تار هم ساخته ام اما به صورت تخصصی ساز کمانچه را با مُهر خودم به مخاطب عرضه می کنم.

کمانچه های بهار حسین زاده در دومین نمایشگاه سازخانه که تا 25 آبان ماه در خانه هنرمندان دایر است، به نمایش درآمده است.

ayrokh.ir: مجله گردشگری و مسافرتی

cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 1 تیر 1401 بروزرسانی: 1 تیر 1401 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 1250

به "می خواستم از دلِ درخت صدا دربیاورم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "می خواستم از دلِ درخت صدا دربیاورم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید