طرز تهیه مربای توت فرنگی خرد شده با همه فوت و فن ها
به گزارش کنفرانس هکا، بهار آمده و قطعا تهیه مربای توت فرنگی گزینه خوبی برای لذت بردن بیشتر از بهار است. این روزها با وجود توت فرنگی گلخانه ای می توانید همیشه مربای توت فرنگی تهیه کنید و درست مثل طرز تهیه مربای هویج که در همه فصل می توانید در منزل لذت آماده کردنش را امتحان کنید، از تهیه مربا توت فرنگی هم می توانید همیشه لذت ببرید. در ادامه طرز تهیه مربای توت فرنگی خرد شده را با همه فوت و فن ها به ساده ترین روش بخوانید.
مواد لازم برای تهیه مربای توت فرنگی خرد شده
- توت فرنگی 600 گرم
- شکر 400 گرم
- آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه مربای توت فرنگی خرد شده
1. آماده کردن توت فرنگی
اولین مرحله از طرز تهیه مربای توت فرنگی خرد شده درست مثل طرز تهیه مربای توت سیاه این است که 600 گرم توت فرنگی را چند بار در آبکش یا صافی بشویید. تمام آب را خالی کنید و بگذارید به طور طبیعی خشک شوند یا با یک حوله آشپزخانه تمیز آن ها را خشک کنید. برای توت فرنگی های ارگانیک می توانید به سادگی آن ها را چند بار در آب بشویید. اما برای توت فرنگی هایی که به صورت ارگانیک تولید نمی شوند، آن ها را به مدت 5 دقیقه در آب مخلوط با یک تا 2 قاشق غذاخوری سرکه و کمی جوش شیرین خیس کنید.
بعدا آب آن را خالی کرده و دوباره آن ها را برای چند دقیقه در آب تازه خیس کنید. دوباره با آب جاری کاملا بشویید. تمام آب را تخلیه کنید و آ ن ها را روی حوله های آشپزخانه یا در آبکش یا صافی پهن کنید و بگذارید به طور طبیعی خشک شوند. در نهایت نوک ساقه و برگ های توت فرنگی را بردارید و آن ها را خلال یا خرد کنید. پس از خرد کردن، باید تقریبا 5 فنجان توت فرنگی خرد شده دریافت کنید.
2. پخت مربای توت فرنگی
اکنون در این مرحله توت فرنگی های خرد شده و 2 فنجان (400 گرم) شکر سفید را به همراه 2 قاشق غذاخوری آب لیمو را به یک قابلمه ته سنگین اضافه کنید مواد را کاملا مخلوط کنید و تابه را روی حرارت کم تا میانه رو به پایین قرار دهید. اجازه دهید آن قدر بجوشند تا توت ها شروع به آزاد کردن آب خود کنند. در فواصل زمانی، هم بزنید تا توت فرنگی ها نرم شوند و بپزند. همان طور که آب و توت فرنگی حباب می زند و به جوشیدن ادامه دهید حواستان باشد که شعله را کم کم کنید.
هم زدن مربا را آنقدر ادامه دهید تا مخلوط مربا در حال کاهش است. آب آن کمی غلیظ شود و خود توت فرنگی ها هم نرم و لطیف شوند. با ادامه جوشیدن، آب آن به مقدار قابل توجهی غلیظ می شود. یادتان باشد مرتب هم بزنید. حدود 50 دقیقه از شروع تا پایان برای پخت مربا طول می کشد. بعد روی قابلمه را با حوله آشپزخانه تمیز بپوشانید و بگذارید مربا در دمای اتاق خنک شود.
نکته: توجه داشته باشید که زمان بندی پخت با سنگینی، حجم و مقدار قابلمه و شدت حرارت فرق دارد.
نکات تکمیلی برای تهیه مربای توت فرنگی
در تهیه مربای توت فرنگی همان طور که دیدید ما بلافاصله بعد از خرد کردن توت فرنگی آن را پختیم به عبارتی مربای توت فرنگی را بدون استراحت پختیم. اما عده ای بعد از ریختن شکر روی توت فرنگی، آن را داخل یخچال می گذارند تا آب بیاندازد. اما سوای این نکته خوب است با باقی نکات و فوت وفن های تهیه مربای توت فرنگی هم آشنا باشید.
مقدار شکر برای مربای توت فرنگی
برای انتخاب درست مقدار شکر مربای توت فرنگی باید دقت داشته باشید که شکر ماده اصلی مربای توت فرنگی است بنابراین کم کردن آن درست نیست اما گفته می شود مقدار شکر مورد نیاز برای هر کیلوگرم توت فرنگی بهتر است حدود 600 گرم یا نهایتا 700 گرم باشد.
اگر از شکر مصنوعی یا شکر کمتری نسبت به دستور بالا استفاده می کنید یا در کل می خواهید مربای توت فرنگی کم شکر داشته باشید، می توانید با اضافه کردن 2/5 قاشق غذاخوری دانه چیا در پایان زمان پخت، به غلظت بیشتر مربای خود کمک کنید.
روش بررسی قوام و آماده بودن مربای توت فرنگی
برای بررسی قوام و غلظت مناسب مربا توت فرنگی دو روش زیر وجود دارد:
- تست بشقاب: یک قاشق مرباخوری توت فرنگی را روی یک بشقاب شیشه ای یا بشقاب استیل بریزید و بگذارید خنک شود (می توانید آن را در فریزر بریزید تا فرآیند تسریع شود). اگر آب جدا نشد، به این معنی است که مربا به مقدار کافی پخته و قوامش کافی است.
- تست قاشق: مربا را در قاشق بردارید و بگذارید بیفتد. اگر مربا به صورت ورقه ای بیفتد، پخته و غلظت کافی را دارد بنابراین آماده بطری شدن است.
طرز تهیه مربای توت فرنگی خوش رنگ
برای آن که مربای توت فرنگی شما خوش رنگ باشد خوب است از قابلمه مناسب لعابی استفاده کنید و حتما کف اولیه در مرحله پخت مربا را بگیرید.
بهترین زمان نگهداری مربای توت فرنگی
برای بهترین نتیجه، ظرف باز شده مربا را در عرض 10 تا 14 روز استفاده کنید. در بسته و باز نشده را اما می توانید بین یک تا 3 ماه در یخچال نگهداری کنید. البته با نگهداری مربای توت فرنگی در فریزر می توانید این مربا را حدود یک سال حفظ کنید.
استفاده از توت فرنگی منجمد برای تهیه مربا
برای تهیه مربا توت فرنگی می توانید به جای توت فرنگی تازه از توت فرنگی منجمد استفاده کنید فقط دقت داشته باشید باید به احتمال زیاد زمان پخت را افزایش دهید چونتوت فرنگی های یخ زده بیشتر آبکی هستند.
دلایل غلیظ نشدن مربای توت فرنگی
دلایل مختلفی می تواند باعث این شده باشد که مربای توت فرنگی شما غلظت کافی را نداشته باشد. اما دلایل زیاد را در نظر داشته باشید.
مربای توت فرنگی شما به احتمال زیاد نیاز به پخت طولانی تری دارد یا احتمال کمی وجود دارد که شکر لازم برای سفت شدن مربای توت فرنگی به مقدار کافی نبوده است. به عبارتی مربای توت فرنگی حاصل ترکیبی از زمان پخت، شکر و لیمو است که آن را خوب می کند بنابراین اگر دستورالعمل های تهیه مربا را به خوبی دنبال کرده اید اما باز هم مربا غلظت کافی ندارد:
- ابتدا اجازه دهید مربای توت فرنگی یک شب در یخچال بماند.
- اگر با این مرحله باز هم سفت نشد و غلظتش کافی نبود، می توانید دوباره آن را برای مدتی طولانی تر بپزید یا کمی شکر و لیموترش اضافه کنید.
استفاده از وانیل در تهیه مربای توت فرنگی
خوب است برای افزایش طعم مربا توت فرنگی مثل بیشتر مرباها اگر دوست دارید از وانیل هم استفاده کنید. در طرز تهیه مربای توت فرنگی با وانیل در آخرین مرحله پخت وانیل را اضافه می کنند. نکته مهم این است که توت فرنگی به مقدار کافی طعم دارد بنابراین اگر با طعم طبیعی توت فرنگی لذت می برید می توانید وانیل را حذف کنید. طرز تهیه مربا توت فرنگی با وانیل را در کتاب کاله بخوانید.
منبع: کتاب کاله