طرز تهیه سوپ خامه ای تبریزی مجلسی مخصوص و مقوی
به گزارش کنفرانس هکا، در مهمانی های خیلی مهم همواره علاوه بر غذا انواع پیش غذا هم تهیه می گردد. یکی از خوشمزه ترین و مجذوب کننده ترین پیش غذاهایی که معمولا در سفره های ایرانی قرار می گیرد انواع سوپ است و قطعا یکی از مجذوب کننده ترین انواع سوپ، سوپ های خامه ای هستند. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه سوپ جو خامه ای ساده را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه سوپ خامه ای تبریزی مجلسی را آنالیز خواهیم کرد تا بتوانید آن را در منزل تهیه نموده و آذین بخش سفره های مهمانی خود کنید.
مواد لازم برای تهیه سوپ خامه ای تبریزی
- جو 2 فنجان
- شیر 4 فنجان
- هویج 1 عدد
- آب مرغ 3 فنجان
- خامه 1 فنجان
- جعفری خرد شده 2 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و … به اندازه لازم
- آب لیمو به اندازه لازم
طرز تهیه سوپ خامه ای تبریزی
1. آماده کردن جو و پخت با هویج
در اولین مرحله از طرز تهیه سوپ خامه ای تبریزی باید جو را به مدت 24 ساعت خیس کنید سپس جو را با یک فنجان آب مرغ و اندازهی کره بپزید. وقتی جو کمی پخت نوبت آن است که هویج ها را ریز خرد نموده یا حتی رنده کنید و به مخلوط جو در حال پخت اضافه کنید.
نکته: می توانید جو را برای کمتر از 24 ساعت خیس کنید، اما ممکن است زمان بیشتری طول بکشد تا پخته گردد.
نکته: هویج های رنده شده و شسته شده را داخل یک پارچه تمیز بگذارید و آبش را بگیرید تا رنگ نارنجی هویج شسته گردد و غذایتان رنگ هویج نگیرد.
2. اضافه کردن شیر و خامه
اکنون شیر و خامه را به مخلوط جو و هویج اضافه کنید و در نهایت ادویه ها را بریزید و اجازه دهید که سوپ 15 دقیقه بپزد و در آخر جعفری را اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید. سوپ خامه ای تبریزی شما آماده است می توانید آن را در کنار غذاهای خوشمزه دیگر سرو کنید. نوش جان!
نکات تکمیلی برای تهیه سوپ خامه ای
طرز پخت سوپ خامه ای درست مثل طرز تهیه سوپ شیر و قارچ غلیظ کار سختی نیست اما اگر نکات و فوت وفن های آن را ندانید و رعایت نکنید ممکن است حاصل کار شما سوپ جذابی نباشد پس نکات زیر را در زمان تهیه سوپ خامه ای تبریزی در نظر داشته باشید.
نکاتی در مورد شیر و خامه سوپ
برای یک سوپ خوشمزه تر، از شیر و خامه پر چرب بهره ببرید البته اگر منع مصرف غذاهای چرب دارید، بهتر است از شیر و خامه کم چرب بهره ببرید. نکته مهم در زمان اضافه کردن شیر به سوپ خامه ای این است که حتما شیر و خامه را از قبل از یخچال در آورده باشید تا به دمای محیط برسند بعد به سوپ اضافه کنید. طرز تهیه سوپ جو با شیر را در کتاب کاله با جزییات می توانید مطالعه کنید.
در مورد خامه هم بهتر است حتما آن را در دقایق آخری به سوپ اضافه کنید و در کل در قابلمه این سوپ را نبندید چون سوپ سر می رود.
تزیین و سرو سوپ خامه ای
می توانید به عنوان رویه از اندازه بیشتری جعفری و سماق یا فلفل اضافی خرد شده بهره ببرید. سرو کردن چند نان تست در کنار سوپ می تواند یک برانچ خوشمزه از آن درست کند. برای تزیین و تنوع حتی می توانید به این سوپ قارچ هم اضافه کنید. طرز تهیه سوپ شیر و قارچ را هم می توانید با جزییات در کتاب کاله مطالعه کنید.
تهیه سوپ خامه ای برای افراد وگان و گیاهخوار
سوپ خامه ای را می توانید بدون استفاده از خامه و با ترکیب آرد و آب تهیه کنید و به جای آب مرغ از آب خالی بهره ببرید و حتی به جای شیر لبنی از شیر گیاهی بهره ببرید تا آن ها هم بتوانند این سوپ خوشمزه را در کنار شما میل نمایند. طرز تهیه سوپ خامه ای برای افراد وگان را در کتاب کاله بخوانید.
منبع: کتاب کاله