طرز تهیه آبگوشت بزباش اصفهانی اصیل و سنتی به روش محلی
به گزارش کنفرانس هکا، آبگوشت بزباش اصفهانی که به آن گوشت و لوبیا اصفهانی هم می گویند یکی از غذاهای سنتی اصفهان است که می تواند گزینه خوب و البته مقوی برای برنامه غذایی همه باشد. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه آبگوشت بزباش اصیل را مرور نموده بودیم و در ادامه می خواهیم طرز تهیه آبگوشت بزباش اصفهانی را مرور کنیم.

مواد لازم برای تهیه آبگوشت بزباش اصفهانی
- لوبیا سفید 2 پیمانه
- گوشت 150 گرم
- پیاز 2 عدد
- سبزی مناسب (تره، شنبلیله و جعفری) 500 گرم
- برنج 1/5 پیمانه
- نمک، فلفل و ادویه به اندازه لازم
طرز تهیه آبگوشت بزباش اصفهانی
1. آماده کردن حبوبات و مواد
اولین مرحله از طرز تهیه آبگوشت بزباش اصفهانی درست مثل هر غذای دیگری از جمله آبگوشت این است که حبوبات آن را در آب بخیسانید تا خوب نفخش گرفته گردد. برای این کار لوبیا سفید را بعد از شستن در اندازهی آب بگذارید تا حداقل به مدت 8 ساعت خیس بخورد. سپس سبزی آبگوشت بزباش اصفهانی که شامل شنبلیله، تره و جعفری است را بشویید و خرد کنید.
نکته مهم: سبزی آبگوشت بزباش اصفهانی را نباید خیلی خرد کنید.
2. بار گذاشتن گوشت و لوبیا
اکنون زمان آن است که در یک قابلمه مناسب پیاز را نگینی خرد کنید و بعد از این که کمی سرخ شد، گوشت را داخلش بریزیدو بگذارید تفت بخورد تا رنگش عوض گردد بعد لوبیا سفید را اضافه کنید و در نهایت اندازهی زردچوبه بریزید و آب مورد احتیاج برای پخت را اضافه کنید و بگذارید گوشت و لوبیا به مدت حداقل یک ساعت و نیم خوب بپزد.
نکته 1: اگر عجله دارید می توانید مواد را داخل زودپز بریزید تا در کمتر از نیم ساعت بپزند.
نکته 2: بهتر است در تهیه آبگوشت بزباش درست مثل طرز تهیه آبگوشت از اندازهی دنبه هم بهره ببرید.
3. اضافه کردن سبزی و باقی مواد
در آخرین مرحله از طرز تهیه آبگوشت بزباش اصفهانی وقتی گوشت و لوبیا پخت نوبت آن است که سبزیجات را به ظرف اضافه کنید بعد از این که سبزی پخت برنج و البته نمک و فلفل اضافه کنید و بگذارید خوب بپزند. بعد از اضافه کردن سبزی حدود 20 دقیقه طول می کشد تا آبگوشت بزباش شما آماده گردد. بعد می توانید آب و مواد را درست مثل آبگوشت از هم جدا کنید و مواد را بکوبید تا کوبیده را جدا و آب آبگوشت را جدا سرو کنید. نوش جان!
نکات تکمیلی تهیه آبگوشت
تهیه آبگوشت بزباش اصفهانی کار ساده ای است فقط کافی است مواد اولیه را از قبل آماده داشته باشید تا بتوانید این غذای مقوی را هر زمان که خواستید برای خود و خانواده آماده کنید.
روش های مخلتف تهیه آبگوشت بزباش اصفهانی
در تهیه و پخت آبگوشت بزباش اصفهانی از مواد مختلف دیگر هم در ترکیبش استفاده می گردد مثلا عده ای برنج را در این غذا به کار نمی برند یا عده ای دیگر به آن سیب زمینی هم اضافه می نمایند. پس بسته به ذائقه خود می توانید این مواد را حذف یا اضافه کنید.
البته در کنار تمام این موارد بعضی حتی گوشت را تفت هم نمی دهند و می گذارند کاملا در آب بپزد. پس بسته به سلیقه خود می توانید گوشت را تفت دهید یا ندهید.
سبزی مناسب آبگوشت بزباش اصفهانی
سبزی های اصلی آبگوشت بزباش اصفهانی شامل تره، گشنیز و جعفری است که معمولا گفته می گردد بهتر است تره و جعفری به صورت درشت خرد شوند و گشنیر هم بهتر است خشک شده باشد. اما اگر خشک آن را در دسترس ندارید می توانید از سبزی تازه هم بهره ببرید. بهتر است تره این غذا دو برابر جعفری در نظر گرفته گردد.
فوت و فن گوشت و لوبیا
در طرز تهیه گوشت و لوبیا اصفهانی یا همان آبگوشت بزباش اصفهانی باید به این نکات دقت داشته باشید. دقت داشته باشید که این غذا را هم درست مثل آبگوشت باید به صورت آبگوشت و گوشت کوبیده جدا تهیه نموده و میل کنید. فقط بهتر است برای این کار با گوشت کوب دستی مواد را له کنید و از گوشت کوب برقی استفاده نکنید.
روش های مختلف پخت آبگوشت بزباش در شهرهای مختلف ایران
همان طور که آبگوشت به روش های مختلف پخته می گردد مثلا طرز تهیه آبگوشت کرمان با باقی جاها تفاوت دارد. آبگوشت بزباش هم در شهرهای مختلف با مواد و ترکیب های مختلف و البته به روش های مختلف پخته می گردد. مثلا طرز تهیه آبگوشت بزباش کرمان با طرز تهیه آبگوشت بزباش همدان یا آبگوشت بزباش کرمان تفاوت دارد.
منبع: کتاب کاله