سلول گوشت داخل دانه برنج ، اختراع یک غذای نو
به گزارش کنفرانس هکا، دانشمندان سلول های گوشتی را در داخل برنج رشد داده اند تا یک غذای آماده کامل ایجاد نمایند.
به گزارش خبرنگاران ، به گفته دانشمندان این غذای نو تراریخته (Frankenfood) ارزان، خوشمزه و سازگار با محیط زیست است.
به نقل از ایسنا، بسیاری از محبوب ترین غذاهای آماده متشکل از برنج و گوشت گاو است. اکنون، دانشمندان در کره پیروز شده اند سلول های گوشتی را در داخل دانه های برنج رشد دهند تا یک غذای آماده همه جانبه ایجاد نمایند.
سوهیئون پارک (Sohyeon Park)، از دانشگاه یونسی (Yonsei)، کره جنوبی، می گوید: تصور کنید که تمام مواد مغذی مورد احتیاج خود را از برنج پروتئینی بدست آوریم.
برنج در حال حاضر سطح مواد مغذی بالایی دارد، اما افزودن سلول های دامی به آن می تواند آن را بیشتر تقویت کند. ما معمولا پروتئین مورد احتیاج خود را از گوشت به دست می آوریم، اما فراوری گوشت، منابع و آب زیادی مصرف و گازهای گلخانه ای زیادی آزاد می نماید.
گوشت گاو پرورشی معمولا از سلول های گاو که در یک داربست بیولوژیکی ساخته شده از ژلاتین یا کلاژن قرار داده شده است، رشد می نماید که به آن اجازه می دهد شبیه برش های واقعی گوشت باشد.
مطالعات قبلی نشان داده است که می توان محصولاتی را در آزمایشگاه ایجاد کرد که تقریبا شبیه استیک ها و همبرگرهای واقعی هستند.
در این مورد، دانشمندان کشف کردند که دانه های متخلخل برنج، که مملو از گوشه و شکاف هستند، داربستی طبیعی و کامل را برای رشد سلول های گوشت گاو فراهم می نمایند.
برای ایجاد این غذا، پژوهشگران ابتدا برنج را با ژلاتین ماهی پوشاندند که یک ماده خوراکی ایمن و خوراکی است که به سلول ها یاری می نماید بهتر روی برنج بچسبند. سپس سلول های بنیادی ماهیچه و چربی گاو در برنج کاشته شدند و به مدت 9 تا 11 روز در ظرف آزمایشگاه کشت شدند. پژوهشگران می گویند محصول نهایی یک برنج صورتی لطیف با طعمی خامه ای و گوشتی با رایحه هایی از روغن بادام و نارگیل است.
پارک می گوید: انتظار نداشتم سلول ها به این خوبی در برنج رشد نمایند. اکنون من دنیایی از ممکن ها را برای این غذای ترکیبی مبتنی بر غلات می بینم. یک روز این غذا می تواند به عنوان غذایی یاریی برای قحطی، جیره نظامی یا حتی سفرهای فضایی باشد.
به ازای هر 100 گرم پروتئین فراوری شده، برنج هیبریدی کمتر از 6.27 کیلوگرم دی اکسید کربن آزاد می نماید در حالی که گوشت گاو 49.89 کیلوگرم از این گاز ایجاد می نماید. قیمت هر کیلو برنج ترکیبی حدود 1.5 پوند است، در حالی که قیمت گوشت گاو 15 پوند است.
صنعت جهانی دام مسئول بیش از 14 درصد از انتشار گازهای گلخانه ای ساخته دست بشر است، تقریبا به مقدار مجموع حمل و نقل جاده ای، هوانوردی و کشتیرانی.
پروفسور نیل وارد (Neil Ward)، از بخش تحقیقات و نوآوری انگلستان، این مطالعه را امیدوارنماینده توصیف کرد.
او گفت: در حالی که داده ها در خصوص هزینه و تأثیر بر آب و هوا بسیار مثبت به نظر می رسند، یک موضوع مهم، اشتهای عمومی برای این نوع غذاهای آزمایشگاهی است که باید در نظر گرفته گردد.
محصولات گوشتی فراوری شده در آزمایشگاه هنوز نمی توانند به طور قانونی در بریتانیا فروخته شوند.
منبع: خبرآنلاین