خراسان جنوبی چند مبتلا به ایدز دارد؟
به گزارش کنفرانس هکا، خبرنگاران/خراسان جنوبی مدیر بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به شناسایی 9 نفر مبتلا به بیماری ایدز در خراسان جنوبی، گفت: از این تعداد شش نفر مرد و سه نفر زن هستند.

مجید شایسته در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: بیماری ایدز به وسیله وسایل مشترک مانند تزریق مواد مخدر، تیغ و وسایل تیز و برنده، فرآورده های خونی و خون، انتقال از مادر باردار به نوزاد و حین و پس از زایمان در دوران شیردهی و ارتباط جنسی انتقال می یابد.
وی با بیان اینکه بیشترین درصد علت ابتلا به ایدز به وسیله ارتباط جنسی بوده است، اضافه کرد: این بیماری به وسیله ظروف غذاخوری، روبوسی، عطسه، مسافرت و... منتقل نمی گردد و این موارد راه انتقال نیست.
مدیر بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اعلام کرد: دوری از مواد مخدر، عدم استفاده از وسایل تیز و برنده مشترک و استفاده شده، درمان صحیح مادر باردار به ایدز از جمله راه های پیشگیری از ابتلا به ایدز است.
شایسته توضیح داد: در حال حاضر دو مرکز مشاوره بیماری های رفتاری در بیرجند و فردوس دائر است و در سایر شهرستان ها نیز مراکز بهداشتی به ارائه خدمت به مراجعان در خصوص این بیماری مشغول هستند.
وی ادامه داد: این مراکز خدماتی مانند مشاوره، وسایل پیشگیری کننده و انجام آزمایش ایدز و سایر خدمات را در کمال امانت داری و رازداری به بیماران ارائه می دهند.
مدیر بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به شناسایی 9 نفر مبتلا به بیماری ایدز در خراسان جنوبی، اضافه کرد: از این تعداد شش نفر مرد و سه نفر زن هستند.
شایسته با بیان اینکه تمامی مراحل درمان و خدمات ارائه شده به بیماران ایدز به صورت رایگان است، یادآور شد: تنها راه تشخیص ایدز انجام آزمایش خون است.
وی اظهار داشت: در هفته اطلاع رسانی ایدز هر روز با یک پیغام از جمله رسانه و ایدز، سازمان ها و ایدز، ایدز و مسئولیت اجتماعی، زندگی با ایدز، خانواده و ایدز، جوانان، نوجوانان و ایدز و آزمایش و ایدز نامیده شده و تلاتش می گردد در راستای آگاهی بخشی به جامعه گام برداریم.
منبع: خبرگزاری ایسنابیست آمار: آشنایی با علم آمار و ریاضیات