حل مسائل مراقبین سلامت با راه چاره حذف صورت مسئله!
به گزارش کنفرانس هکا، خبرنگاران/فارس مراقبین سلامت، به عنوان جزئی از اجزای طرح پزشک خانواده، اکنون به نقطه ای رسیده اند که باید بیشتر نگران سلامت شغلی خود باشند تا سلامت جسمی شهروندان!

در ایام هفته بزرگداشت مقام پرستار و روز 22 آذر گزارشی با موضوع مطالبات مراقبین سلامت فارس با هدف بازگویی بخشی از مسائل و مسائل شاغلان این بخش منتشر شد تا گره از کار باز شده و زمینه برای برطرف گرفتاری ها فراهم گردد.
مراقبان سلامت، شماری از فارغ التحصیلان رشته های پیراپزشکی (کارشناسان بهداشت و تنظیم خانواده) هستند که از ابتدای اجرایی شدن طرح پزشک خانواده شهری در استان فارس، وظیفه ای تعیین را در رابطه با پایش سلامت جمعیت هدف، عهده دار شدند.
این گروه در پی شیوع کرونا ویروس ، به انجام وظایف جدیدی مانند غربالگری، تست، پیگیری بیماران مبتلا به کرونا و واکسیناسیون موظف شدند و سهمی قابل توجه در حفاظت از سلامت جامعه شهری در فارس داشتند؛ سهمی که کمتر دیده شد، اما امروز و با توجه به افزایش آمار واکسیناسیون و کاهش آمارهای ابتلا و بستری و فوت، می توان رد اقدامات آنها را دید.
مراقبین سلامت اما از فقدان امنیت شغلی و نبود حقوق و مزایا براساس طبقه بندی مشاغل گلایه داشتند و تبدیل شرایط از تحت پوشش پزشک خانواده به نیروی شرکتی را نیازمند پیگیری و برطرف نواقص می دانستند. اما بعد از گذشت کمتر از یک ماه، شاهد تصمیم گیری نگران نماینده تری از سوی مسئولان هستند و امنیت شغلی آنها کاملا به خطر افتاده است.
حسینی، یکی از مراقبین سلامت فارس در این خصوص به خبرنگاران گفت: ما از تبدیل شرایط شغلی و شناخته شدن به عنوان نیروی شرکتی راضی بودیم و اعتقاد داشتیم که فقط باید نواقص آن برطرف گردد، اما بعد از سه ماه در جلسه ای که در تهران و بدون حضور نمایندگان مراقب سلامت برگزار نموده اند، تصمیم عجیبی گرفته شده است.
وی ادامه داد: در این جلسه تصمیم گرفته اند که مراقبین سلامت از شرایط شرکتی خارج و مانند سابق تحت پوشش پزشک خانواده به فعالیت خود ادامه دهند. این در حالی است که پزشکان خانواده حاضر نیستند حقوق و مزایای مراقب را بپردازند و بارها به این موضوع اذعان داشته اند.
این مراقب سلامت گفت: قرارداد مراقبین سلامت فارس با پیمانکار فقط به پاییز خلاصه شده و با اینکه در نیمه دی ماه قرار داریم، هنوز قرارداد سه ماهه آخر سال بسته نشده است و زمزمه هایی در مورد لغو آن به گوش می رسد.
وی که بلاتکلیفی شغلی را علت انزوا و مسائل روحی همکاران دانست و اضافه نمود: مراقبین سلامت که در بهداشت و درمان سهم چشمگیری دارند، هنوز حقوق آذرماه را دریافت ننموده اند و حالا باید به خانه نشینی و شغل دیگری فکر نمایند.
او از مراقبین سلامت به عنوان اعضای بی نام و نشان مدافعان سلامت یاد و اضافه نمود: اگر پزشک به هر علتی از برنامه پزشک خانواده خارج گردد، مراقب نیز بیکار می گردد. از اجرای طرح پزشک خانواده در فارس 9 سال می گذرد و هنوز برای حل مسائل مربوط به امنیت شغلی مراقبین سلامت ساز و کاری در نظر گرفته نشده است.
منبع: خبرگزاری ایسنا