چگونه مشکل زرد شدن مانیتور را رفع کنیم؟

به گزارش کنفرانس هکا، اگر مانیتور لپ تاپ یا کامپیوتر شما با مشکل زرد شدن روبرو شده، ممکن است علت آن فعال بودن قابلیت نور شب (Night Light) باشد. بعلاوه، این مشکل می تواند ناشی از اتصال نامناسب کابل صفحه نمایش، خرابی درایورهای گرافیک یا تنظیمات نادرست مانیتور باشد. در هر صورت در این مطلب راهکارهایی برای رفع کردن این مشکل مطرح می کنیم. اگر در پی خرید مانیتور مناسب هستید، در خبرنگاران می توانید از بین گزینه های زیادی دست به انتخاب بزنید.

چگونه مشکل زرد شدن مانیتور را رفع کنیم؟

غیبرطرفال کردن Night Light

قابلیت Night Light برای کاهش نور آبی رنگ مانیتور طراحی شده است که باعث می گردد صفحه نمایش ظاهری گرم تر پیدا کند، اما انجام همین کار، به زرد شدن مانیتور منجر می گردد. اگر تنظیمات نمایشگر خود را تغییر داده اید و بعد از آن متوجه لکه زرد رنگ شدید، به احتمال زیاد این قابلیت فعال شده است. برای آنالیز این موضوع، روی دکمه Start کلیک راست نموده و تنظیمات (Settings) را انتخاب کنید.

سپس، روی گزینه سیستم در سمت چپ صفحه کلیک نموده و به تنظیمات نمایشگر در سمت راست بروید. اگر در حال حاضر گزینه Night Light فعال است، آن را خاموش کنید.

زرد شدن مانیتور؛ کابل ها را آنالیز کنید

کابل نمایشگر، سیگنال های ویدیویی را از کارت گرافیک به مانیتور منتقل می نماید. این سیگنال ها می توانند بسته به نوع کابل و دستگاه های مرتبط، آنالوگ یا دیجیتال باشند. اگر کابل در هر دو پایان به طور ایمن وصل نشده باشد، می تواند منجر به کیفیت پایین اتصال گردد که ممکن است مسائلی مانند سایه زرد روی صفحه را به وجود آورد.

برای رد این احتمال، کابل نمایشگر را از هر دو طرف، یعنی مانیتور و کامپیوتر جدا کنید. هرگونه گرد و غبار را از کانکتورهای آن تمیز کنید و سپس آن را به طور ایمن وصل نمایید. اگر کابل در حال حاضر به طور ایمن وصل است، از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید. کابل نمایشگر را با دقت برای هرگونه علائم آسیب یا سایش مانند خم شدن پین ها یا کانکتورها، روکش پاره یا بریده شده، یا نشانه هایی از خم شدن شدید سیم آنالیز کنید. در صورت آسیب دیدگی کابل، باید آن را تعویض نمایید. برای اطمینان از اینکه مشکل برطرف شده است، در صورت داشتن کابل اضافه، سعی کنید از آن برای اتصال کامپیوتر به مانیتور بهره ببرید.

تنظیمات مانیتور را ریست کنید

اگر تنظیمات مانیتور را به صورت دستی با فشردن دکمه های روی آن تغییر داده اید، مطمئن شوید که باعث بهم ریختگی تنظیمات نمایشگر نشده اید. برای رد این احتمال، بهتر است تنظیمات مانیتور را به مقادیر پیش فرض کارخانه برگردانید. طبیعتا با توجه به نوع مانیتور روش انجام این کار فرق دارد ولی روی هم رفته چندان پیجیده نیست و با چند کار ساده قادر به برگرداندن تنظیمات مانیتور به حالت کارخانه هستید. اگر هم پیروز نشدید این کار را انجام دهید، راهی سایت شرکت سازنده شوید و ببینید برای مدل موردنظر چه راهکاری ارائه شده است.

اطمینان از شرایط کارت گرافیک

شبیه به کابل نمایشگر، کارت گرافیک (GPU) که به درستی در اسلات PCIe قرار نگرفته باشد نیز می تواند بر دقت رنگ تأثیر گذاشته و باعث زرد شدن مانیتور می گردد. برای اطمینان از عدم وجود این مشکل، کیس کامپیوتر خود را باز نموده و با دقت کارت گرافیک را از اسلات PCIe خارج کنید. سپس آن را به طور محکم در اسلات قرار دهید. اگر صدای کلیک مانندی شنیدید، نشان دهنده اتصال صحیح کارت گرافیک است.

بعلاوه، اگر کانکتور برق رسانی به کارت گرافیک به درستی متصل نباشد، می تواند منجر به خروجی برق ناپایدار و ایجاد مسائل نمایشگر گردد. برای رد این احتمال، کانکتور را هم از کارت گرافیک و هم از پاور (PSU) جدا کنید، سوکت محل اتصال کانکتور برق را تمیز نموده و سپس کانکتور را به طور ایمن دوباره وصل کنید.

زرد شدن مانیتور؛ آنالیز مسائل برنامه ها

اگر رنگ زرد فقط هنگام استفاده از یک برنامه خاص ظاهر می گردد، مشکل به احتمال زیاد مختص به آن برنامه است. چند علت احتمالی وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند:

  • تنظیمات برنامه: ممکن است در تنظیمات برنامه، حالت شب یا ویژگی مشابهی فعال شده باشد.
  • احتیاجهای گرافیکی برنامه: ممکن است احتیاجهای گرافیکی برنامه از توان پردازنده یا کارت گرافیک شما فراتر رود.
  • تنظیمات گرافیکی برنامه: ممکن است تنظیمات گرافیکی برنامه را به درستی پیکربندی ننموده باشید.

اگر از نرم افزار اختصاصی برای مدیریت کارت گرافیک خود مانند پنل کنترل NVIDIA استفاده می کنید، تنظیمات آن را به حالت پیش فرض بازنشانی کنید تا مطمئن شوید که مشکل ناشی از تنظیمات خاص آن نرم افزار نیست.

تغییر پروفایل پیش فرض رنگ

تغییر پروفایل ICC پیش فرض می تواند مشکل زرد شدن مانیتور را برطرف کند. برای انجام این کار، کافی است این مراحل را دنبال کنید.

روی دکمه Start کلیک راست نموده و Settings را انتخاب کنید. به بخش System > Display بروید. در بخش Related Settings روی Advanced Display کلیک کنید. اگر چندین نمایشگر به دستگاه شما متصل است، مطمئن شوید که نمایشگر مورد نظر را از منوی کشویی در گوشه سمت راست بالا انتخاب نموده اید.

سپس روی Display Adapter Properties for Display 1 (or 2) کلیک کنید و راهی تب Color Management شوید و بر روی گزینه ای به همین نام کلیک کنید.

در پنجره بعدی، نمایشگر صحیح را از منوی کشویی کنار Device انتخاب کنید. سپس، روی دکمه Add کلیک کنید، پروفایل sRGB را از فهرست پروفایل های ICC انتخاب نموده و روی OK کلیک کنید.

بعد از آن، پروفایل نو اضافه شده را انتخاب نموده و روی دکمه Set as Default Profile کلیک کنید. تمام پنجره ها را بسته، دستگاه خود را مجدد راه اندازی کنید و آنالیز کنید که آیا مشکل زرد زدن مانیتور برطرف شده یا نه.

زرد شدن مانیتور؛ کالیبره کردن رنگ مانیتور

اگر هیچ یک از راه چاره های ذکر شده در بالا مشکل را حل نکرد، ممکن است لازم باشد رنگ نمایشگر خود را کالیبره کنید. کالیبراسیون، نمایشگر شما را با استانداردهای مرجع رنگ شناخته شده تنظیم دقیق می نماید و این امر می تواند به برطرف ناهنجاری های رنگی مانند زرد شدن مانیتور یاری کند. برای این کار در بخش جستجوی ویندوز عبارت Color Management را تایپ کنید و سپس پنجره Color Management را باز کنید.

در گام بعدی راهی تب Advanced شوید و روی دکمه Calibrate Display کلیک کنید. بعد از دنبال دستورالعمل های به نمایش آمده، مانیتور شما کالیبره می گردد. طبیعتا قبل از خرید مانیتور مناسب باید نکات زیادی را لحاظ کنید که توصیه می کنیم به این نکات توجه نشان دهید.

نصب دوباره درایور کارت گرافیک

عواملی مانند قدیمی یا خراب بودن درایور کارت گرافیک نیز می توانند باعث بروز مسائل غیرمنتظره در نمایش تصویر شوند. برای برطرف این احتمال، درایور را به روزرسانی یا دوباره نصب کنید. نوترین نسخه درایور را از وب سایت سازنده کارت گرافیک خود دانلود نمایید. در صورت اجرایی بودن فایل دانلود شده، آن را اجرا کنید و با دنبال کردن دستورالعمل های روی صفحه، نصب را تکمیل کنید.

اگر احتیاج به نصب دستی درایور دارید، روی دکمه استارت کلیک راست نموده و Device Manager را انتخاب کنید. سپس روی شاخه Display Adapters کلیک کنید و در گام بعدی روی درایور مربوطه راست کلیک نموده و گزینه Update Driver را انتخاب کنید. گزینه Browse My Computer for Drivers را انتخاب کنید، فایل دانلود شده درایور را پیدا نموده و با دنبال کردن دستورالعمل های روی صفحه، به روزرسانی را کامل نمایید.

اگر به روزرسانی مشکل را حل نکرد، درایور را دوباره نصب کنید. روی درایور مورد نظر در Device Manager راست کلیک نموده و Uninstall Device را انتخاب کنید. سپس، مراحل مشابه را برای نصب مجدد آن از ابتدا دنبال نمایید.

زرد شدن مانیتور می تواند بسیار آزاردهنده باشد. احتمالا مشکل شما با انجام این کارها برطرف می گردد ولی اگر مشکل پابرجا بود، می توانید لپ تاپ، مانیتور یا کیس را به یک متخصص نشان دهید تا بتواند علت اصلی بروز مشکل را پیدا و آن را برطرف کند. در این میان اگر در پی خرید کارت گرافیک مناسبی هستید، خوشبختانه در خبرنگاران گزینه های زیادی وجود دارد و قبل از خرید باید نکات زیادی در نظر بگیرید.

منبع: HowToGeek

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 14 اردیبهشت 1403 بروزرسانی: 14 اردیبهشت 1403 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 17116

به "چگونه مشکل زرد شدن مانیتور را رفع کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه مشکل زرد شدن مانیتور را رفع کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید