گرانی فزاینده خوراکی ها طی ماه اخیر ، 32 قلم کالا بیش از تورم 41 درصدی رشد کردند

به گزارش کنفرانس هکا، متوسط قیمت 52 قلم کالا بین 4.2 تا 154.8 درصد گران شده و قیمت 32 قلم کالا در مهرماه بیش از تورم نقطه ای سالانه کشور یعنی 41.4 درصد افزایش داشته است.

گرانی فزاینده خوراکی ها طی ماه اخیر ، 32 قلم کالا بیش از تورم 41 درصدی رشد کردند

به گزارش خبرنگاران از فارس، آنالیز قیمت 53 قلم خوراکی که بیشترین سهم در سبد مصرفی و معیشت خانوار دارند، نشان داد، قیمت 32 قلم کالا در مهرماه بیش از تورم نقطه ای سالانه کشور یعنی 41.4 درصد افزایش داشته است.

طبق نمودار ذیل به غیر از رب گوجه فرنگی متوسط قیمت 52 قلم کالا بین 4.2 تا 154.8 درصد گران شده است. 8 قلم کالا بیش از 100 درصد و 16 خوراکی دیگر بیش از 50 درصد رشد را تجربه نموده اند.

طبق گزارش مرکز آمار ایران از تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب در مهرماه سال 99 در گروه، لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن، بیشترین افزایش قیمت مربوط به کره پاستوریزه (کره حیوانی) با 40,3 درصد، تخم مرغ ماشینی با 21.2 درصد و خامه پاستوریزه با 13.2 درصد بوده است.

براساس نمودار ذیل درصد تغییرات متوسط قیمت ماه جاری نسبت به ماه قبل تنها 6 قلم کالا رشد ماهیانه منفی داشته و مابقی افزایشی بوده است.

موضوع وقتی جالب می گردد که قیمت متوسط 9 قلم کالا بیش از 10 درصد بوده و کره پاستوریزه نیز افزایش 40.3 درصدی را تجربه کرد.

شورش قیمت ها در مهرماه نسبت به شهریور به اوج خود رسیده که روی تورم نقطه ای و سالانه تاثیر بسزایی دارد. این فرایند تبعات منفی قدرت خرید و رفاه خانوار گذاشته و همچنین سطح تقاضا را کاهش می دهد.

درصد تغییرات در بخش های مختلف خوراکی به توضیح زیر است:

نان و غلات

در این گروه، اقلام برنج خارجی درجه یک با 12,3 درصد، شیرینی خشک با 8.0 درصد و برنج ایرانی درجه یک با 5.5 درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته اند.

گوشت قرمز، سفید و فرآورده های آنها

در این گروه، اقلام کنسرو ماهی تن با 9,7 درصد،ماهی قزل آلا با 9.5 درصد و مرغ ماشینی با 6.1 درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته اند.

میوه و خشکبار

در این گروه، بیشترین افزایش قیمت مربوط به لیموترش با 9,9 درصد و پسته با 9.8 درصد افزایش نسبت به ماه قبل است. همچنین در ماه جاری متوسط قیمت پرتقال با 31.8 درصد و انار با 18.0 درصد بیشترین کاهش قیمت نسبت به ماه قبل را داشته اند.

سبزیجات

در این گروه، بیشترین افزایش قیمت مربوط به پیاز با 20,6 درصد، فلفل دلمه ای با 19.9 درصد و نخود با 17.9 درصد افزایش نسبت به ماه قبل است. همچنین در ماه جاری اقلام خیار با 2.4 درصد و هویج فرنگی با 2.1 درصد نسبت به ماه قبل کاهش قیمت داشته است.

قند و شکر، آشامیدنی ها و سایر خوراکی ها

در این گروه، بیشترین افزایش قیمت مربوط به نوشابه گازدار با 7,3 درصد و چای خارجی بسته ای با 7.1 درصد افزایش نسبت به ماه قبل است.

حسن روحانی رئیس جمهور، در یکصد و هفتاد و هشتمین جلسه ستاد هماهنگی مالی دولت با تاکید بر اینکه تأمین معیشت جامعه دغدغه نخست دولت و نظام است، گفت: بخش عمده ای از مواد غذایی مردم به اندازه کافی در داخل فراوری می گردد، لذا نباید ناهماهنگی ها در زمینه کالارسانی و توزیع این کالاها موجب بی ثباتی قیمت ها و ایجاد مشکل برای مردم گردد.

نوسانات اخیر بعضی از اقلام اساسی مانند گوشت قرمز ناشی از بعضی ناهماهنگی ها در شبکه تامین و توزیع است و باید هرچه زودتر چنین مشکلاتی توسط وزارت صمت و وزارت جهادکشاورزی رفع گردد. سایر دستگاه های مرتبط نیز موظفند در تنظیم بازار با وزارت صمت هماهنگی و همکاری لازم را داشته باشند.

پریها: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 25 مرداد 1400 بروزرسانی: 25 مرداد 1400 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 12102

به "گرانی فزاینده خوراکی ها طی ماه اخیر ، 32 قلم کالا بیش از تورم 41 درصدی رشد کردند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گرانی فزاینده خوراکی ها طی ماه اخیر ، 32 قلم کالا بیش از تورم 41 درصدی رشد کردند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید