کشف تزیینات دو هزار ساله معبد زئوس زیر آب
به گزارش کنفرانس هکا، باستان شناسان زیر آب از کشف یک بلوک سنگ مرمر غرق شده در سواحل سیسیل ایتالیا خبر دادند.
بر اساس گفته کارشناسان، تزیینات معماری کشف شده، متعلق به معبد زئوس در شهر باستانی آکراگاس (یا آگریجنتو) است. این معبد سبک دوریک در دره معابد واقع شده؛ دره ای که معبد کونکوردیا، معبد جونو، معبد هراکلس، معبد کاستور و پولوکس، معبد هفائستوس (ولکان) و معبد آسکلپیوس در آن قرار دارند.
معبد زئوس یکی از بزرگترین معابد دوریک زمان خود بود که بر اساس گزارش های تاریخی موجود از دیودوروس سیکولوس (Diodorus Siculus)، مورخ یونان باستان، ساخت آن ناتمام مانده و با فتح آکراگاس به وسیله کارتاژها در 406 قبل از میلاد متوقف شده است.
این معبد در نهایت بر اثر زلزله فرو ریخت و در قرن هجدهم مصالح آن برای ساخت بناهای دیگر استفاده شد. باستان شناسان زیر آب این بلوک مرمری را در 300 متری ساحل سیسیل در عمق 9 متری زیر سطح آب کشف کردند.
این بلوک با طول تقریبی 2 متر و ارتفاع 1.6 متر از سنگ مرمر پروکونزی ساخته شده که معدن این سنگ در جزیره مارمارا ترکیه است.
در یک سوی قطعه کشف شده، اسبی در حال حرکت حکاکی شده و احتمال داده می گردد که این حکاکی مربوط به تزیینات نمای بیرونی سازه معبد باشد. نقش اسب در سازه های مهم یونان باستان، نمادی از قدرت است.
کاشفان اثر، این اکتشاف خارق العاده را بلافاصله به مسئولان گزارش دادند و این اثر، برای تحقیقات بیشتر به خشکی منتقل شد.
منبع: گردشبان