هشدار درباره رژیم دریافت در دوران کرونا
به گزارش کنفرانس هکا، خبرنگاران : رئیس اداره تغذیه معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در شرایط کرونا، رعایت 2 اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه لازم است و به هیچ وجه رژیم غذایی سخت توصیه نمی گردد.
به گزارش خبرنگاران به نقل از ایرنا، اسماء خالدی روز دوشنبه به رسانه ها اعلام کرد: رژیم غذایی سخت می تواند کیفیت تغذیه و مواد دریافتی انسان را بر هم زند و هنگام بیماری مشکل ساز گردد.
وی اعلام کرد: اما افرادی که دارای اضافه وزن هستند و خود یک فاکتور خطر به شمار می رود باید رژیم های لاغری استاندارد با نظارت مستقیم متخصص تغذیه داشته باشند تا هم وزن آنها از محدوده خطر خارج شده و هم تغذیه سالمی داشته باشند.
خالدی در مورد تعادل و تنوع مواد غذایی اظهار کرد: تعادل به معنای مصرف مقدار کافی از مواد غذایی مورد احتیاج برای حفظ سلامتی بدن و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی شامل نان و غلات، میوه ها، سبزی ها، لبنیات، تخم مرغ، حبوبات و مغزها است.
وی در مورد بالا بردن سطح ایمنی بدن از راه تغذیه سالم اظهار کرد: مواد غذایی در هر گروه غذایی دارای ارزش غذایی به نسبت یکسانی هستند و می توان از یکی به جای دیگری استفاده کرد.
خالدی گفت: به منظور افزایش سطح ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی ویتامین C شامل انواع میوه ها و سبزی ها از جمله سبزی های برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گل کلم، گوجه فرنگی، جوانه های گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات (لیموترش، لیموشیرین، کیوی، نارنگی) استفاده کرد.
وی اضافه نمود: پیاز خام حاوی ویتامین C است و می توان روزانه همراه غذا از آن استفاده کرد و شغلم نیز حاوی ویتامین C است که می توان در تهیه سوپ و آش از آن استفاده کرد.
خالدی یادآور شد: با توجه به نقش ویتامین های A و E در تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی ویتامین A شامل انواع سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، موز، انواع مرکبات، زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات و منابع غذایی ویتامین E مانند مغزها و روغن کانولا، آفتابگردان و ذرت استفاده گردد.
وی گفت: از خوردن غذاهای شور و چرب مانند انواع تنقلات شور، انواع کنسروها و سوسیس و کالباس به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن تا حد ممکن باید خودداری گردد.
خالدی ادامه داد: روزانه می توان با استفاده از منابع غذایی ویتامین دی مانند انواع ماهی های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ، مرغ، انواع سبزی ها، میوه های خشک و غلات به افزایش سطح ایمنی بدن یاری کرد.
این مقام مسئول اضافه نمود: در برنامه روزانه باید از منابع غذایی ویتامین های گروه B مانند انواع سبزی های برگ سبز، میوه ها، شیر و لبنیات، انواع گوشت ها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوباتی مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه، ماش و مغزها استفاده گردد.
خالدی اضافه نمود: مصرف 6-8 لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات به صورت روزانه برای یاری به افزایش ایمنی بدن لازم و لازم است.
وی اظهار کرد: با توجه به نقش مهم ویتامین D در عملکرد سیستم ایمنی و برخلاف باورهای عموم، بخش عمده ای از ویتامین D ما از محیط پیرامون تأمین می گردد نه از راه خوراکی بنابراین در شرایط فعلی که بخش عمده ای از جامعه در محیط های بسته حضور دارند، نوع پوشش اجتماعی و همچنین آلودگی هوا مصرف مکمل های ویتامین D برای تمام اعضای جامعه توصیه می گردد که پس از مشورت با متخصصان میزان مورداحتیاج خود را استفاده نمایند.
منبع: اقتصادنیوزآموزشگاه ما: آموزش باید برای همه در دسترس باشد