نخست وزیر جدید سودان به دنبال بهبود وجهه منفور کشورش
به گزارش کنفرانس هکا، نخست وزیر جدید سودان اظهار کرد، بهبود وجهه منفور بین المللی این کشور و کاهش سریع بودجه نظامی پیش نیازهای نجات یافتن از اقتصاد متزلزل در این کشور آفریقایی است.
به گزارش خبرنگاران، عبدالله حمدوک، نخست وزیر سودان که در گفت وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت، درباره حذف سودان از فهرست کشورهای حامی تروریسم با واشنگتن مذاکره و واکنش طرف آمریکایی را مثبت توصیف کرد.
او همچنین کاهش سریع بودجه نظامی را خواهان شده و امیدوار است که در صورت موفقیت آمیز بودن مذاکرات با شبه نظامان مسلح، این اقدام به افزایش بودجه بخش های دیگر یاری کند. به گفته نخست وزیر سودان، بودجه نظامی هم اکنون 80 درصد از بودجه کل دولت را تشکیل می دهد.
حمدوک در این مصاحبه اظهار کرد: ما به مدت 30 سال منزوی بودیم و همچون کشوری منفور با ما رفتار می شد. می خواهیم به جهان بگوییم که در حال فاصله دریافت از تحریم ها، مسائل مربوط به مجازات و تمام این ها هستیم و به سودانی که در حال بازگشت به کشوری عادی است، نزدیک می شویم.
وی اضافه کرد، همزمان که سودان فصلی جدید را شروع می نماید، خروج از فهرست کشورهای حامی ترور آمریکا کلیدی برای هر اقدامی است که می توانیم در این کشور انجام دهیم. یک سودان دموکراتیک برای هیچ کس در جهان تهدید محسوب نمی گردد.
با اینکه حمدوک ریاست کابینه گذار سودان را بر عهده دارد، رهبران نظامی که عمر البشیر، رئیس جمهوری سابق را برکنار کردند همچنان سهم بزرگی را در گذار این کشور می خواهند.
نخست وزیر سودان به همین دلیل اظهار کرد که به شراکت با ژنرال های ارتش پایبند است.
باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا به عنوان یکی از آخرین اقداماتش روندی را برای خروج نام سودان از فهرست کشورهای حامی تروریسم شروع کرد اما با شروع اعتراضات سودان این روند متوقف شد و ادامه این روند می تواند به محض ثبات یافتن وضعیت سیاسی این کشور از سر گرفته گردد.
حمدوک در این خصوص گفت: ما درک می کنیم که هم در دولت و هم کنگره آمریکا روندی برای این کار وجود دارد.
وی اضافه کرد، امیدوار است که خروج سودان از این فهرست زودتر اتفاق بیفتد زیرا این مساله تاثیر بسیار مهمی بر وضعیت این کشور خواهد داشت.
این نخست وزیر تازه تاکید نمود که هدفش ایجاد ثبات مالی، مدیریت مناسب ارزش پول، شفافیت و ایجاد فرصت برای سرمایه گذاری خارجی است.
وی اظهار کرد: اگر می خواهید سود کنید و سودتان به شما بازگردد، ما آماده این کار هستیم. این آخرین زمینه برای حضور شماست زیرا دیگر بخش های جهان پروژه های زیرساختی خود را تمام نموده اند.
حمدوک اضافه کرد، می خواهد کنترل تمام بودجه های کشور از جمله بودجه نظامی را در اختیار وزارت دارایی قرار دهد و تاکید نمود که بودجه نظامی باید کاهش یابد.
وی ادامه داد، خاتمه دادن به شورش ها در این کشور به او اجازه می دهد که بیش از 20 درصد از بودجه کشور را در اختیار بخش نظامی قرار ندهد. او گفت: باقی این بودجه باید صرف توسعه گردد و مسائلی از قبیل سلامت و درمان، تحصیل و توسعه زیرساخت ها و احیای مالی گردد.
حمدوک در گفت وگو با آسوشیتدپرس اظهار کرد، به محض تشکیل دولت جدید یک کمیسیون صلح برای آشتی با گروه های مسلح سودان تشکیل خواهد شد.
وی اضافه کرد: مسؤولان خشونت های اجرا شده علیه شورشیان و معترضان در تظاهرات حامی دموکراسی باید مواخذه شوند و عدالت باید بازگردانده گردد. ما باید به نتیجه ای برسیم که قربانیان این خشونت ها را آرام کند.
نخست وزیر سودان گفت: در گذشته هیچ انگیزه ای برای دست یابی به توافق از سوی دولت و گروه های مسلح وجود نداشت اما امروز برای این کار اراده وجود دارد.
از زمان برکنار عمر البشیر در ماه آوریل، سودان در آتش بس به سر می برد و چندین دوره مذاکره میان شورشیان و شورای نظامی و جنبش طرفدار دموکراسی اجرا شده است.
حمدوک اظهار کرد، گروه های مسلح توافق نهایی میان غیرنظامیان و مقامات دولتی را بر سر ساختار دولت گذار نپذیرفته اند.
منبع: خبرگزاری ایسناayrokh.ir: مجله گردشگری و مسافرتی
cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها