درس هایی از رابینسون کروزوئه برای عاقل ماندن در شرایط قرنطینه ، شیوه مدیریت تنهایی

به گزارش کنفرانس هکا، سروش روحبخش - نویسنده - در صفحه اینستاگرام خود، با الهام از کتاب رابینسون کروزوئه، نکاتی را توضیح داده است که به یاری آن ها می توان در شرایط قرنطینه دوام آورد.

درس هایی از رابینسون کروزوئه برای عاقل ماندن در شرایط قرنطینه ، شیوه مدیریت تنهایی

به گزارش خبرنگاران، رابینسون کروزوئه، مشهورترین رمان نویسنده انگلیسی دنیل دفو است. این رمان، داستان مردی است که دست از زندگی مرفه خود در بریتانیا می کشد و راهی سفرهای ماجراجویانه دریایی می گردد. کشتی ای که رابینسون مسافرش بود، دچار حادثه می گردد و پس از آنکه از کشتی شکستگی نجات پیدا می نماید، ناچار 28 سال در یک جزیره زندگی می نماید.

وقتی در سال 1719 برای نخستین بار این رمان چاپ شد، مخاطبان خیال می کردند که این یک داستان واقعی بر اساس زندگی شخصیتی واقعی به نام رابینسون کروزوئه است. ظاهرا بخشی از این رمان بر اساس تجربیات واقعی الکساندر سلکرک نوشته شده که چهار سال در یک جزیره خالی از سکنه رها شده بود.

آنچه این رمان را برای ما در این روزها شاخص می نماید، تجربه زندگی در انزوا و به دور از اجتماعات انسانی رابینسون است و اینکه برای چنین شرایطی چه تمهیداتی باید اندیشید.

سروش روحبخش، نویسنده و مدرس، در صفحه اینستاگرام خود، با توجه به این رمان، راهکارهایی برای روزهای قرنطینه ارائه نموده است:

محدود کردن ارتباطات انسانی می تواند کاری کند فعالیت عادی ذهن ما دچار اختلال گردد. برای همین است که حصر در سلول انفرادی شکنجه محسوب می گردد. قهرمان رمان دنیل دفو، رابینسن کروزوئه، کشتی شکسته ای بود که حدود سی سال در جزیره ای تنها زندگی کرد. شیوه مدیریت تنهایی به شکلی که عقل از دست نرود را از این رمان یاد گرفتم.

  • روتین، روتین، روتین

ذهن ما احتیاج به چارچوب منظمی برای درک جهان دارد. در حالت معمولی برنامه روزمره کار و زندگی به اجبار برای ما چارچوب منظم خلق می نماید، اما در شرایط قرنطینه احتیاج دارید که این چارچوب منظم را به شکل خودخواسته بسازید.

یک روتین تعریف کنید و به آن بچسبید. یعنی مجموعه کارهایی را هر روز با نظم تعیینی انجام دهید. خلق و پیروی از روتین یاری می نماید ذهن ما در این شرایط سلامتش را حفظ کند.

  • خلق معنی

ما با کار کردن به زندگی مان معنی می دهیم. در غیاب کار روزانه، احتیاجمان به احساس مفید بودن برطرف نمی گردد. در نتیجه مضطرب می شویم. پس در این شرایط آغاز کنید به خلق اعمال معنی دار شخصی. مثلا گل کاری کردن، نقاشی، نوشتن، آموزش دادن یا یادگیری.

  • ایجاد چالش

وجود چالش های کوچک روزمره است که ذهن ما را سر حال نگه می دارد. وقتی روزمرگی مختل می گردد و در شرایط قرنطینه خانگی ممکن است ارتباط ما با چالش هی کوچک دایمی قطع گردد. برای خودتان چالش خلق کنید. بیدار شدن سر ساعت تعیین حتی اگر مجبور به این کار نیستید. یا تصمیم به تمیز کردن بخشی از خانه خودش چالش محسوب می گردد.

  • خودنگری

ما هر روز درگیر شتابیم. در خانه ماندن به وضوح از شتاب روزمره ما می کاهد. از این فرصت می توانیم برای خودنگری استفاده کنیم. زمان تعیینی را هر روز به فکر کردن به خودمان اختصاص دهیم. می توانیم از این فرصت برای مراقبه نیز استفاده کنیم.

جزیره ای که الکساندر سلکرک 4 سال در آن تنها بود، جزیره ای است در اقیانوس آرام که در سال 1966 به جزیره رابینسون کروزوئه تغییر نام داد و اکنون جزئی از کشور شیلی است. دوران در خانه ماندن اجباری پس از کرونا، ما هم فاتحان جزیره های خود خواهیم بود.

طرفداران رونالدو: مجله فوتبال و طرفداران بازکن محبوب رونالدو

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 21 مرداد 1400 بروزرسانی: 21 مرداد 1400 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 9660

به "درس هایی از رابینسون کروزوئه برای عاقل ماندن در شرایط قرنطینه ، شیوه مدیریت تنهایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درس هایی از رابینسون کروزوئه برای عاقل ماندن در شرایط قرنطینه ، شیوه مدیریت تنهایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید