آیا خرید ساندبار مالی منطقی است؛ آنالیز مزایا و معایب
به گزارش کنفرانس هکا، از کیفیت پایین صدای تلویزیون خود خسته شده اید و در پی راه حلی برای ارتقای آن هستید؟ در چنین شرایطی احتمالا به فکر خرید ساندبار میفتید. اما با کمی جستجو احتمالا با مطالب و ویدیوهایی روبرو می شوید که از ساندبارهای گران قیمت تعریف و تمجید زیادی نموده اند. ولی آیا واقعا خرید ساندبار مالی منطقی است و مسئله ای ایجاد نمی کند؟
واقعیت این است که ساندبارهای مالی هم بسیار بهتر از اسپیکرهای داخلی تلویزیون محسوب می شوند و اگر از برند معتبری بخرید، تا سال ها با خیال راحت می توانید از ساندبار موردنظر بهره ببرید. در این مطلب به مزایا و البته معایب ساندبارهای مالی می پردازیم تا در این زمینه راحت تر دست به انتخاب بزنید. خوشبختانه برای خرید ساندبار می توانید به خبرنگاران سر بزنید و از بین گزینه های متنوعی انتخاب کنید.
ساندبار مقرون به صرفه قیمت همواره بهتر از اسپیکر تلویزیون است
بسیاری از تلویزیون ها دارای یک جفت بلندگوی کوچک 10 وات با جهت گیری پایین هستند. این بلندگوها محدود به عرض تلویزیون بوده و معمولاَ 3 تا 5 اینچ طول و 1.5 اینچ عرض دارند. شکل کشیده این بلندگوها مسئله ای ندارد، اما محدودیت در سطح باعث کاهش جزئیات، حجم کمتر و اعوجاج بیشتر در فرکانس های بالا می گردد.
اسپیکرهای کوچک نمی توانند بیس زیادی فراوری نمایند، اما ذاتا بد نیستند. مشکل اینجاست که بلندگوهای تلویزیون شما در پخش صدای کامل در سراسر اتاق، به ویژه زمانی که به سمت پایین و محصور در یک مستطیل پلاستیکی بزرگ با خاصیت تشدید صدا قرار دارند، چندان عملکرد خوبی ندارند. نبود اسپیکر مرکزی نیز مشکل دیگری است، زیرا فیلم ها و بیشتر محتواهای تازه برای سیستم استریوی دو کاناله سنتی طراحی نشده اند.
بسیاری از ساندبارهای خوش قیمت ساخت برندهای معروف، شامل سه بلندگوی مجزا هستند. به علت محدودیت در مقدار و هزینه، این بلندگوها از نظر کیفیت شباهت زیادی به به بلندگوهای داخلی تلویزیون شما دارند. بار دیگر باید تاکید کنیم که مشکل اصلی مقدار کوچک بلندگوها نیست؛ علت بهتر به نظر رسیدن صدای ساندبار مقرون به صرفه قیمت این است که به سمت پایین صدا را پخش نمی نماید. پیکربندی سه بلندگویی آن می تواند بدون ایجاد اعوجاج صدا را بلندتر کند و بدنه ساندبار برای جلوگیری از تشدید صدا یا پژواک طراحی شده است.
مهمتر از همه، ساندبارهای مقرون به صرفه قیمت می توانند صدای دالبی اتمس (Dolby Atmos) را رمزگشایی نمایند. فیلم ها و برنامه های تلویزیونی مدرن با صدای دالبی اتمس میکس و مستر می شوند، به این معنی که برای یک سیستم صوتی چند کاناله با یک بلندگوی مرکزی برای دیالوگ طراحی شده اند. هنگامی که این صدای باکیفیت سینما به سیستم استریو تقلیل داده می گردد، حجم صدای بازیگران هم کاهش می یابد. یک ساندبار مالی با قابلیت پشتیبانی از Dolby Atmos و بهره گیری از سه بلندگوی داخلی، صدای بازیگران را با کیفیت بسیار خوبی پخش می نماید.
برخی از ساندبارهای مقرون به صرفه قیمت بعلاوه با یک ساب ووفر بی سیم همراه هستند که کمبود پاسخگویی بیس بلندگوهای داخلی ساندبار را جبران می نماید و کمی بیس سینمایی (فرکانس های عمیق که احساس می شوند اما شنیده نمی شوند) را ارائه می دهد.
تفاوت اصلی بین ساندبارهای مالی و گران قیمت
طبیعتا جای تعجب ندارد که ساندبارهای رده بالا کیفیت صدای بهتری نسبت به مدل های مقرون به صرفه قیمت ارائه می دهند. با این حال، قبل از اینکه بخواهید هزینه زیادی برای خرید ساندبار صرف کنید، اجازه دهید کمی در خصوص تفاوت های آن ها شرح دهیم. یک ساندبار مقرون به صرفه قیمت قطعا صدایی به مراتب بهتر از بلندگوهای داخلی تلویزیون به شما ارائه می دهد، اما رجحان یک ساندبار گران قیمت نسبت به مدل مقرون به صرفه قیمت تنها حدود 50 درصد است. بنابراین به عبارت دیگر، با افزایش قیمت قرار نیست کیفیت صدای دریافتی از یک ساندبار به طور شگفت انگیزی بهبود پیدا کند.
داخل یک ساندبار مقرون به صرفه قیمت، معمولا سه بلندگو فول رنج (full-range) را پیدا می کنید که برای فراوری صداهای زیر (treble)، میانی (mid-range) و بم (bass) طراحی شده اند. این بلندگوها به اصطلاح چندکاره هستند. در حالی که بلندگوهای فول رنج کار خود را به خوبی انجام می دهند، اما به علت اینکه بر روی یک محدوده فرکانسی خاص تمرکز ندارند، فاقد جزئیات بوده و ممکن است صدای خروجی آن ها متوازن نباشد.
در مقابل، ساندبارهای رده بالا از بلندگوهای فول رنج استفاده نمی نمایند. آن ها به جای آن، طیف فرکانس را بین تعدادی توییتر (برای صداهای زیر)، ووفر (برای صداهای بم) و درایورهای میانی تقسیم می نمایند. هر یک از این اجزا بر روی یک وظیفه خاص تمرکز دارد و در نتیجه، صدایی با جزئیات بیشتر و دقیق تر نسبت به بلندگوهای فول رنج فراوری می نمایند. لازم به ذکر است برخی از ساندبارهای رده بالا از ترکیبی از بلندگوهای فول رنج و درایورهای مجزا استفاده می نمایند.
بسیاری از ساندبارهای رده بالا برای شبیه سازی تجربه صوتی سینمایی طراحی شده اند. این ساندبارها معمولا همراه با یک ساب ووفر بی سیم و یک جفت اسپیکر فراگیر بی سیم عرضه می شوند که در دو طرف انتهای چپ و راست اتاق قرار می گیرند. برخی از ساندبارهای گران قیمت حتی دارای بلندگوهای سقفی داخلی هستند که صدا را به سمت سقف پرتاب می نمایند تا کانال های بالایی سالن های سینما را تقلید نمایند. این بلندگوهای اضافی لزوما به کیفیت صدا یاری نمی نمایند، اما تجربه فراگیر را برای شما به ارمغان می آورند و می توانند بسیار سرگرم نماینده باشند.
از دیگر عواملی که ممکن است بر قیمت یک ساندبار تأثیر بگذارد، می توان به تعداد پورت ها، کیفیت ساخت، قابلیت های نرم افزاری و نام تجاری اشاره نمود. یک ساندبار گران قیمت ممکن است چندین پورت HDMI را به تلویزیون شما اضافه کند یا ورودی های اضافی را برای منابع صوتی خارجی (ضبط نماینده های صوت، رادیو و غیره) ارائه دهد. ساندبارهای رده بالا معمولا از قابلیت استریم با Wi-Fi پشتیبانی می نمایند که برای اتصال گوشی به منظور پخش موسیقی بسیار بهتر از بلوتوث است و برخی از ساندبارهای گران قیمت (مانند ساندبارهای Sonos) به یک اپلیکیشن یا سرویس خاص متصل هستند که امکانات نرم افزاری پیشرفته ای را ارائه می دهد.
توجه داشته باشید که یک ساندبار گران قیمت همواره با انبوهی از بلندگوهای جانبی همراه نخواهد بود. ده ها علت می تواند برای گران بودن یک ساندبار وجود داشته باشد و خریداران ساندبارهای گران قیمت ممکن است تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار بگیرند. این تنوع در محدوده قیمتی پایین تر نیز وجود دارد، هرچند به مقدار کم تر.
برای خرید ساندبار مالی به چه ویژگی هایی توجه کنیم؟
خرید یک ساندبار مقرون به صرفه قیمت می تواند به طرز تعجب آوری سخت باشد. شما احتیاج دارید گزینه ها را محدود نموده و روی ویژگی هایی که واقعاً برایتان مهم هستند تمرکز کنید. برای مثال، اگر قصد استفاده از ساب ووفر را ندارید، خرید یک ساندبار که همراه با آن عرضه می گردد منطقی نیست.
برای خرید ساندبار می توانید به ویژگی های مختلفی توجه نشان دهید. مثلا یکی از ویژگی های مهم، تعداد کانال های ساندبار است که این موضوع برخی کاربران را گیج می نماید. اما در هر صورت باید اولویت های خود را تعیین کنید. به عنوان مثال برای برخی کاربران بهره گیری ساندبار از سه اسپیکر داخلی، استفاده از پورت HDMI eARC و پشتیبانی از دالبی اتمس اهمیت زیادی دارد. استاندارد HDMI eARC تضمین می نماید که ساندبار با سخت افزارهای مدرن تصویری و صوتی سازگار است، در حالی که دو ویژگی دیگر برای تماشای فیلم ها یا برنامه های تلویزیونی تازه ضروری هستند.
اگر کیفیت صدا برایتان در اولویت واقع شده است، بعلاوه باید سعی کنید یک ساندبار مقرون به صرفه قیمت با تویترهای جداگانه پیدا کنید. در محدوده قیمتی مورد نظر شما، این توییترها احتمالاً با درایورهای فول رنج ساده همراهی می شوند، اما همچنان می توانند شفافیت صدا را به طور قابل توجهی افزایش دهند.
ساب ووفر بی سیم همواره ضروری نیست، هرچند می تواند کیفیت صدای ساندبار را افزایش داده و تجربه ای سینمایی تر را برای شما رقم بزند. به خاطر داشته باشید که ترکیب یک ساندبار و ساب ووفر ساده معمولا صدای بهتری نسبت به یک سیستم فراگیر با قیمت مشابه ارائه می دهد. نوع اتصال، با سیم یا بی سیم، نیز ممکن است در خرید شما تأثیرگذار باشد. اگر می خواهید از ساندبار مانند اسپیکر بلوتوث (با تلفن همراه) بهره ببرید، در پی گزینه ای با قابلیت بلوتوث یا استریم وای فای باشید.
سازگاری با برند تلویزیون الزامی نیست. هر برندی از ساندبار با تلویزیون شما کار خواهد نمود. با این وجود، خرید از یک برند واحد آسان ترین راه برای جلوگیری از مسائل سازگاری و سایر مسائل است. این موضوع به خصوص در خصوص تلویزیون های سونی که می توانند بسیار حساس باشند، صدق می نماید. برخی از ساندبارها بعلاوه با اتصال به تلویزیون همان برند، ویژگی های خاصی را ارائه می دهند، مانند امکان استفاده از اسپیکرهای داخلی تلویزیون به عنوان کانال صوتی اضافی.
مقدار و شکل ساندبار به سلیقه شما بستگی دارد. اما از نظر زیبایی، بهتر است ساندباری به همان عرض تلویزیون خود (یا کمی کوچک تر) انتخاب کنید. ساندبارهای با مقدار معمولی برای بیشتر فضاها ایده آل هستند.
منبع: HowToGeek
منبع: دیجیکالا مگ